Να κλείσουν τα Hot Spot της Σάμου και σε όλα τα νησιά ζήτησαν φορείς και εργατικό κέντρο
17 Οκτωβρίου 2018
Διάκριση του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας του παν/μίου Αιγαίου
18 Οκτωβρίου 2018

Διαμαρτυρία Αφγανών στη Μόρια γιατί εξαιρούνται των μετακινήσεων στην ενδοχώρα

Μοιράσου το άρθρο:

Μικρής έκτασης διαμαρτυρία προσφύγων Αφγανικής καταγωγής σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο ΚΥΤ της Μόριας για την μεγάλη παραμονή τους στο χοτ σποτ τις συνθήκες διαβίωσης και κυρίως γιατί στις μετακινήσεις προσφυγικού πληθυσμού που γίνεται στην ενδοχώρα, εξαιρούνται οι προερχόμενοι από το Αφγανιστάν.

Στο χώρο υπήρχε αυξημένη αστυνομική δύναμη λόγω της επικείμενης επίσκεψης στο ΚΥΤ αντιπροσωπείας από τη γαλλική πρεσβεία, και συγκεκριμένα του νέου ακολούθου πολιτιστικών θεμάτων και του υπευθύνου ασύλου της γαλλικής πρεσβείας.

Η αστυνομία προσπάθησε να παρέμβει για να σταματήσει τη διαμαρτυρία και προστέθηκαν και άλλοι πρόσφυγες στους διαμαρτυρόμενους. Γρήγορα όμως με την παρέμβαση της διοίκησης του κέντρου τα πνεύματα ηρέμησαν και αφού διατυπώθηκαν οι ενστάσεις των Αφγανών προσφύγων, η διοίκηση του κέντρου δεσμεύθηκε να υπάρξει συνάντηση με αντιπροσωπεία τους προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Όπως είπε ο Δημήτρης Βαφέας υποδιοικητής του ΚΥΤ στην ΕΡΤ Αιγαίου «μετά τις αποχωρήσεις κυρίως Σύριων προσφύγων το τελευταίο διάστημα, το 48% των διαμενόντων στο ΚΥΤ είναι Αφγανικής καταγωγής.»

Τα ραντεβού με τη διοίκηση του κέντρου και τον υπεύθυνο ασύλου κλείστηκαν και τα πνεύματα ηρέμησαν ενώ η επίσκεψη της γαλλικής αντιπροσωπείας αναβλήθηκε.

Μοιράσου το άρθρο: