Εθελοντική αιμοδοσία στις 21 Αυγούστου στα Λουτρά
5 Αυγούστου 2019
Όλοι οι μουσικοί της Γέρας για πρώτη φορά σε μια εκδήλωση!
5 Αυγούστου 2019

Διεθνές φεστιβάλ κιθάρας Αρίων, ημέρα 4η

Μοιράσου το άρθρο:

Συνεχίζεται στον μαγευτικό Μόλυβο το διεθνές φεστιβάλ κιθάρας Αρίων, ένας παγκόσμιος μουσικός θεσμός  που αναδεικνύει τη θέση της κιθάρας στο ευρύτερο μουσικό γίγνεσθαι. Η έμπνευση, το ταλέντο και η μαγεία του ήχου, κάθε βράδυ, στις συναυλίες διάσημων μουσικών από τη Γερμανία, την Αργεντινή, την Ιαπωνία, τη Σλοβακία, την Ελλάδα.

Κιθάρα κλασική, κιθάρα φλαμένκο, κόρνο και τσέλο. Εχθές Κυριακή , στο Δημαρχείο του Μολύβου ακούστηκε η κιθάρα σε ρεπερτόριο που σπάνια παρουσιάζεται επί σκηνής. Ο Γερμανός Bastian Hildner μαζί με την Κινέζα κορνίστα Ging Han και ο φλαμένκο κιθαρίστας Θωμάς Νάτσης με τον τσελίστα Γιάννη Τουλή, χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό που γέμισε τη φιλόξενη αυλή του Δημαρχείου.

Ο Αρίωνας συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα 5/8 με τον κιθαρίστα Adam Marec από την Σλοβακία και τον συνθέτη και κιθαρίστα Κώστα Μακρυγιαννάκη που θα παρουσιάσει τον ήχο της κλασικής κιθάρας μέσα από ‘ηλεκτρικά μονοπάτια’.     Και παράλληλα, καθημερινά, τα πρωινά, 12.00-13.00 ο ‘κιθαρίστας σε ιδιωτικές στιγμές’ στο Χαμάμ Μολύβου .

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μικρές παραστάσεις – performances με παραδοσιακή, κλασική μουσική και φλαμένκο, στα πιο όμορφα σημεία του Μολύβου. Αύριο στο Συνεδριακό Κέντρο ο Τελικός του Διεθνούς Διαγωνισμού Κιθάρας Αρίων ,  και λίγο αργότερα στο Δημαρχείο , η Τελική συναυλία συμμετεχόντων 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ .

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και το πρόγραμμά του στο: http://www.arionfestival.com/

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας ΑΡΙΩΝ διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, της ΕΤΑΛ των ΕΛΠΕ και άλλων υποστηρικτών.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.

 

Μοιράσου το άρθρο: