Σήμερα το πρωί οι πρώτοι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο Μυτιλήνης (video – εικόνες)
12 Ιανουαρίου 2021
Κουβέρτες στα σχολεία διένειμε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου
12 Ιανουαρίου 2021

Δημοσιοποίηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης ζητά η “Πυξίδα”

Μοιράσου το άρθρο:

Το θέμα της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης σε συνθήκες πανδημίας και της δημοσιοποίησης των συνεδριάσεων θέτει η δημοτική παράταξη «Με Πυξίδα τον Πολίτη», σε επιστολή της στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Είναι γεγονός πως η πανδημία επέφερε σοβαρές και επώδυνες αλλαγές στην καθημερινότητά των ανθρώπων και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις δυσκόλεψε τις συλλογικές-συμμετοχικές διαδικασίες και την ενημέρωση της κοινωνίας και κατά συνέπεια τον κοινωνικό έλεγχο.

Μετά την επιτυχή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις θα θέλαμε να υποβάλλουμε τις παρακάτω προτάσεις, η αποδοχή των οποίων πιστεύουμε πως θα συμβάλει επιπλέον στην ενημέρωση των πολιτών και στον κοινωνικό έλεγχο που κάθε δημοκρατική εξουσία-αρχή πρέπει να αποζητά.

Επειδή λοιπόν θεωρούμε, το ίδιο πιστεύουμε κι εσείς, πολύ σημαντικό να ενημερώνονται οι πολίτες και τα ΜΜΕ για τα θέματα που συζητούνται σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και για τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,

  1. Ζητάμε να μεριμνήσετε ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα ΜΜΕ να παρακολουθούν διαδικτυακά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (κάτι που έκαναν δια ζώσης όταν οι συνεδριάσεις γινόταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
  2. Ζητάμε να μεριμνήσετε ώστε να γίνεται ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.(Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να το παρακολουθεί εάν το επιθυμεί)
  3. Τέλος πιστεύουμε πως ο σύνδεσμος συμμετοχής στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να αποστέλλετε οπωσδήποτε και στους προέδρους των κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου Μυτιλήνης”.

Μοιράσου το άρθρο: