28 Φεβρουαρίου τα οριστικά αποτελέσματα για τις μονιμοποιήσεις στην καθαριότητα των δήμων
23 Ιανουαρίου 2019
Ανοιχτό κάλεσμα για το προσφυγικό από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου
23 Ιανουαρίου 2019

Δημοτική Ιματιοθήκη ξεκινά να λειτουργεί ο Δήμος Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

Από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 ξεκινά την λειτουργία της μια νέα δομή του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, η Δημοτική Ιματιοθήκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού “Προχωρήσαμε στην ίδρυση και λειτουργίας αυτής της νέας δομής προκειμένου να συνδράμουμε πιο συγκροτημένα και οργανωμένα με είδη ρουχισμού, υπόδησης και λευκά είδη (παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες κ.λ.π) στις οικογένειες του τόπου μας που έχουν ανάγκη. Όλα τα προϊόντα της δομής μας αυτής προέρχονται από δωρεές ιδιωτών. Δεν υπάρχει επάρκεια σε λευκά είδη (παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες κ.λ.π). Όσοι θέλουν να συνδράμουν μπορούν να  παραδίδουν τα εν λόγω είδη στα γραφεία του Οργανισμού, Αγίας Ειρήνης 10, στη Μυτιλήνη.

Η Δημοτική  Ιματιοθήκη βρίσκεται σε ανεξάρτητο χώρο εφαπτόμενο στον νέο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λέσβου, Οδυσσέως 2 και Ικτίνου και λειτουργεί τις ίδιες μέρες με το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο: Δευτέρα και Τρίτη από ώρα 9:00 -14:00. Οι ενδιαφερόμενοι – ωφελούμενοι πρέπει απαραίτητα πριν την επίσκεψη τους στις δομές αυτές να λαμβάνουν το ανάλογο παραστατικό εντολής προμήθειας (εφ όσον τηρούν τις προϋποθέσεις) από την κ. Τσουκαρέλλη Καλλιόπη, στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου.

«Η νέα μας δομή της Δημοτικής Ιματιοθήκης έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες 11 Δημοτικές δομές αντιμετώπισης της φτώχιας που έχουμε δημιουργήσει, (του Κοινωνικού Ιατρείου-Οδοντιατρείου- Φαρμακείου-, Παντοπωλείου, Φροντιστηρίου, Κέντρο Κοινότητας, Παράρτημα εξυπηρέτησης Ρομά, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών,  Ξενώνα για γυναίκες και παιδιά ευάλωτων ομάδων, Τράπεζα εργασίας, υλοποίησης ΤΕΒΑ), προκειμένου να μεγαλώσουμε το Δημοτικό δίχτυ προστασίας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί το καταφέρνουμε. Θα είμαστε όμως χαρούμενοι, όταν θα έρθει η ώρα που θα εκλείψουν οι λόγοι της ύπαρξης τους.  Μέχρι τότε, η φαντασία μας θα δουλεύει και μαζί με εργαζόμενους και πολίτες θα μεγαλώνουμε την Δημοτική αγκαλιά πρόνοιας με πράξεις-έργα, αφήνοντας τα «κούφια λόγια συμπάθειας προς τα θύματα της φτώχειας, τις μεγαλόστομες διαπιστώσεις και τις σκόπιμες προσπάθειες υποβάθμισης του έργου μας,  στις κάθε λογής …..πονηρές

Μοιράσου το άρθρο: