Περιοδεία Βάσως Χοχλάκα στη Λήμνο
26 Ιουνίου 2019
“Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, νεότερες εξελίξεις”
26 Ιουνίου 2019

Δράσεις του Αιγίλοπα για να γνωρίσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του λεσβιακού ελαιολάδου

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Αιγίλοπας στα πλαίσια των δράσεων προώθησης των τοπικών ποικιλιών και τροφίμων με ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εταιρεία Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου έχει εκδώσει ένα φυλλάδιο για το Λεσβιακό ελαιόλαδο.

Σ’ αυτό περιγράφεται η θετική επίδραση του ελαιολάδου στην υγεία, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου της Λέσβου λόγω των τοπικών ποικιλιών κολοβή και αδραμυτινή και μερικές απλές συνταγές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αντικατάσταση του βουτύρου ή της μαργαρίνης ή σπορέλαιου στην καθημερινότητα και ιδίως από τις μητέρες για κολατσιό των παιδιών τους στο σχολείο.

Στόχος είναι αναδειχθούν οι χρήσεις του ελαιολάδου της Λέσβου λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του (λεπτόρευστο, χρυσοκίτρινο, φρουτώδες, πλούσιο σε βιοφαινόλες) που οφείλεται στις καλλιεργούμενες ποικιλίες ακόμη και έναντι άλλων ελαιολάδων (πυκνόρευστα, πλούσια σε χλωροφύλλη) που δεν υστερούν σε ποιότητα αλλά διαφέρουν και να αποτελέσει ένα εργαλείο προώθησης, γι αυτό και είναι τρίγλωσσο σε ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά.

Στα πλαίσια των ανωτέρω, O Αιγίλοπας θα συμμετέχει με περίπτερο στο φεστιβάλ «Ιστορίες του Γεραγώτικου ελαιώνα» που διοργανώνει η ΚοινΣΕΠ Μοδούσα στις 2 Ιουλίου 2019 στον Παπάδο Γέρας στα πλαίσια του 3ου Lesvos Food Fest, και θα μοιράσει το φυλλάδιο του Λεσβιακού ελαιολάδου ενημερώνοντας για τις δράσεις της οργάνωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το φυλλάδιο, για τις παραδοσιακές ποικιλίες και τα προϊόντα των παραγωγών του ΑΙΓΙΛΟΠΑ επισκεφτείτε τους ιστότοπους του ΑΙΓΙΛΟΠΑ :www.aegilopslocalfood.gr, www.aegilops.gr

καθώς και τοfacebook: aegilops

 

Μοιράσου το άρθρο: