Το προσφυγικό , ο τουρισμός, ο πολιτισμός και τα ασφαλιστικά μέτρα που κέρδισε για τις επιθέσεις που δέχθηκε για το έργο της Λαγκάδας, ο Κώστας Αστυρακάκης στην ΕΡΤ Αιγαίου
16 Απριλίου 2019
Η αγωνιστική παρέμβαση καθηγητών για τη λεσβιακή «Νύχτα των Κρυστάλλων»
16 Απριλίου 2019

Ε. Χιωτέλλη για το έργο στη Λαγκάδα “να γίνει συνάντηση του δήμου Λέσβου με τους κατοίκους-επιχειρηματίες και τους εμπλεκόμενους”

Μοιράσου το άρθρο:

Συνάντηση  με τα μέλη της εθελοντικής επιτροπής κατοίκων και επιχειρηματιών της Αεροπόρου Γιανναρέλλη, είχε τη Δευτέρα το βράδυ στο εκλογικό της κέντρο η  υποψηφια δήμαρχος Μυτιλήνη, επικεφαλής του συνδυασμού “Με πυξίδα τον ΠΟΛΙΤΗ” , Εριφύλη Χιωτέλλη.  Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα θέματα, που τα μέλη της επιτροπής είχαν θέση με επιστολή τους και αφορούν το έργο της αντικατάστασης του αγωγού της Λαγκάδας.

Μετά το τέλος της συνάντησης η Εριφύλη Χιωτέλλη τόνισε :

Είπαμε στα μέλη της επιτροπής, ότι κατά τη γνώμη μας το έργο αυτό πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Ωστόσο αντιλαμβανόμαστε ότι το βασικό θέμα που έχουμε μπροστά μας για να λύσουμε, είναι θέμα “εμπιστοσύνης”. Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής δεν εμπιστεύονται τον Δήμο και τους άλλους εμπλεκόμενους στο έργο, κρατικούς φορείς.Αυτό προφανώς έχει να κάνει και με τις όποιες διαδικασίες διαβούλευσης έγιναν με τους περίοικους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του φακέλου του έργου. Μέτα από μια ανοιχτή συζήτηση, που κράτησε ώρα, έχουμε την αίσθηση ότι συμφωνήσαμε τον τρόπο, για να μπορέσει να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες άμεσα και να αισθάνονται όλοι και όλες καλά. Συγκεκριμένα συμφωνήσαμε να ζητηθεί από τον Δήμο Λέσβου, να πάρει πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει άμεσα συνάντηση των κατοίκων, μαζί με τους εμπλεκόμενους στο έργο φορείς (Δήμος, ΤΕΕ, Τροχαία, Αρχαιολογία) έτσι ώστε να γίνει απολύτως καθαρό στον κάθε ένα και στην κάθε μία ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο και η μεθοδολογία του έργου, ποιες ακριβώς είναι οι προβλεπόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ποια η διάρκεια του κλπ, έτσι ώστε, όλοι και όλες, να έχουμε μια όσο το δυνατό πιο πλήρη και αντικειμενική εικόνα, για κάθε διάσταση του έργου”

 

Και η απάντηση της επιτροπής αλλά και η ανταπάντηση της κ. Χιωτέλλη:

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΕΡ. ΓΙΑΝΝΑΡΕΛΛΗ ΚΑΙ ΒΟΥΡΝΑΖΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μυτιλήνη 16/4/2019

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της υποψήφιας δημάρχου Μυτιλήνης, κυρίας Εριφύλης Χιωτέλλη για την αίσθηση που αποκόμισε μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε για να τής εκθέσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την εκτέλεση του έργου της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. στη Λαγκάδα. Δυστυχώς, δεν έγινε αντιληπτό ότι για μας, τους κατοίκους και τους εργαζομένους στην περιοχή μας, το πρόβλημα δεν είναι “εμπιστοσύνης”, αλλά ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ! Και φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν συμφωνήσαμε να ξεκινήσει άμεσα το έργο, τουλάχιστον όχι με την υπάρχουσα μελέτη και χωρίς να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις που θα επιτρέψουν την εκτέλεση του, με καινοτόμο, σύγχρονο τρόπο που θα διασφαλίζει την κυκλοφορία σε μία από τις πλέον σημαντικές οδικές αρτηρίες της πόλης μας!

.

Η επιτροπή

Αμπατζής Πολύδωρος

Βλάχος Μανώλης

Γιαλούρης Δημήτρης

Ευσταθίου Μανώλης

Λαμπούσης Βασίλης

Μαμώλης Δημήτρης

Μουτζούρης Δημήτρης

Πετριτζικλή Γιώτα

Τσουπή Μαρία

Η ανταπάντηση :
Σχετικά με την ανακοίνωση της εθελοντικής επιτροπής κατοίκων και επιχειρηματιών της Λαγκάδας, με την οποία τα μέλη της  απαντούν σε προηγούμενη δική μας ανακοίνωση, για την χθεσινή μας συνάντηση, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:

 
1. Πουθενά σε κανένα σημείο στο κείμενο της ανακοίνωσης μας, δεν αναφέρουμε ότι τα μέλη της επιτροπής “συμφωνήσαν να ξεκινήσει άμεσα το έργο”

2. Αυτό που λέμε στην ανακοίνωση είναι ότι ” είπαμε στα μέλη της επιτροπής, ότι κατά τη γνώμη μας το έργο αυτό πρέπει να ξεκινήσει άμεσα”
 
3. Επιπλέον λέμε, ότι ” αντιλαμβανόμαστε ότι το βασικό θέμα που έχουμε μπροστά μας για να λύσουμε, είναι θέμα “εμπιστοσύνης”   των συγκεκριμένων πολιτών, προς τον δήμο και τους κρατικούς φορείς. Για αυτό προτείναμε να γίνει  συνάντηση, με πρωτοβουλία του Δήμου και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.  Σε αυτό, δηλαδή στο να γίνει η συνάντηση, συμφώνησαν και τα μέλη της επιτροπής. 
 
Τέλος στην ανακοίνωσή μας λέμε  “έχουμε την αίσθηση ότι συμφωνήσαμε τον τρόπο, για να μπορέσουν να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες άμεσα και να αισθάνονται όλοι και όλες καλά”. Προφανώς “ο τρόπος” είναι η συνάντηση, στην οποία όλοι συμφωνήσαμε!
 
Ως εκ΄τούτου, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε σε τι ακριβώς διαφωνούν τα μέλη της εθελοντικής επιτροπής των κατοίκων και καταστηματαρχών: Στο δικαίωμά μας να έχουμε μια συγκεκριμένη άποψη για το έργο και να την λέμε; Στο ότι εμείς αντιλαμβανόμαστε το όλο θέμα ως “θέμα εμπιστοσύνης”; Στο ότι συμφωνήσαμε να ζητήσουμε από τον δήμο να γίνει η συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς; ή στο ότι εμείς θεωρούμε αυτή τη συνάντηση, ως τον τρόπο που μπορεί να ξεμπλοκάρει τις σχετικές διαδικασίες άμεσα;

Μοιράσου το άρθρο: