Μ.Κομνηνάκα: “Στα λασπόνερα βούλιαξε το ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ”
9 Οκτωβρίου 2020
Ζητά καθαρισμό του ποταμού που γειτνιάζει με το Κέντρο Υγείας Καλλονής
9 Οκτωβρίου 2020

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σεισμούς και τσουνάμι στο Μουσείο Σιγρίου

Μοιράσου το άρθρο:

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με αφορμή τη συμμετοχή του στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μείωσης Επιπτώσεων από Καταστροφές, οργανώνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την αντιμετώπιση κινδύνων γύρω από το σεισμικό κίνδυνο και τον κίνδυνο από τσουνάμι, που θα πραγματοποιούνται για τάξεις σχολείων από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα πραγματοποιηθούν βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις, ενημέρωση και συζήτηση για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τους σεισμούς και τα τσουνάμι, παρακολούθηση λειτουργίας του σεισμολογικού σταθμού Σιγρίου και ενημέρωση για το διαδραστικό χάρτη ενεργού σεισμικότητας της Ελλάδας, καθώς και προσομοίωση καταστροφικών σεισμών από όλο τον κόσμο στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου και εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Ειδικά για τα τσουνάμι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο νέο βιωματικό εκπαιδευτικό πείραμα προσομοίωσης τσουνάμι.

Στα πλαίσια των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Μείωσης Επιπτώσεων από Καταστροφές το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Λέσβου, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας/ Πανεπιστήμιο Κρήτης και Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Ψηλορείτη με την υποστήριξη των διευθύνσεων Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και Κρήτης θα οργανώσουν webinar με αντικείμενο: “Η πρόκληση των καταστροφών και ο ρόλος της εκπαίδευσης” για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το webinar θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18:00 – 20:00 μετά από δήλωση συμμετοχής στο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeAfBUk4G9hjIYq9HHVmVlFsmbtoYG_34JHtF4AniDAj2f8ag/viewform?usp=sf_link.

Για περισσότερες πληροφορίες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα τηλέφωνα 22510-47033, 22530-54434, Ε-mail: [email protected], www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο: