Επανακτηματογράφηση Μυτιλήνης και Γέρας ζητά το ΤΕΕ
29 Ιουλίου 2020
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιά για αύριο σε Λέσβο και Χίο
29 Ιουλίου 2020

Εκπαιδευτική δράση γνωριμίας με το Δεινοθήριο της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

Το Δεινοθήριο της Λέσβου επέστρεψε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι και ανυπομονεί να συναντήσει τους παλιούς του φίλους, αλλά και να κάνει νέους. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν το Δεινοθήριο της Λέσβου αυτό το καλοκαίρι, καθημερινά στις 11:00.

Ποιο τμήμα του Δεινοθηρίου βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ανασκαφών και σε ποια περιοχή του νησιού;

Πώς οι παλαιοντολόγοι κατέληξαν στην ταυτοποίηση και τη χρονολόγηση του ζωικού αυτού απολιθώματος; Πώς έγινε ο καθαρισμός και η συντήρησή του;

Συνδέεται με το υποτροπικό δάσος που κάλυπτε μεγάλο τμήμα της Δυτικής Λέσβου 20 εκατομμύρια χρόνια πριν;

Τι είδους ζώο ήταν και σε ποια ομάδα ζώων ανήκει; Ποια η ιστορία αυτής της ομάδας;

Τι άλλου είδους ζώα ζούσαν στο υποτροπικό δάσος;

“Σας περιμένουμε για να δώσουμε μαζί απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για την παρουσία των Δεινοθηρίων στη Λέσβο, αλλά και για το ταξίδι τους στο χώρο και το χρόνο” τονίζουν οι υπεύθυνοι του μουσείου.

Η εκπαιδευτική δράση «Γνωρίστε το Δεινοθήριο της Λέσβου» είναι εμπνευσμένη από τα ευρήματα της παλαιοντολογικής έρευνας στη Λέσβο και εισάγει τους επισκέπτες με ευχάριστο τρόπο στον κόσμο των ζώων του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η δράση επικεντρώνεται στη γνωριμία με το απολίθωμα του Προδεινοθηρίου της Λέσβου (είδος Prodeinotherium bavaricum), το οποίο αποτελεί ένα από τα παλαιότερα απολιθώματα σπονδυλωτών ζώων που έχουν βρεθεί μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα, καθώς και το παλαιότερο απολίθωμα της ομάδας των Δεινοθηρίων στην Ευρώπη.

Το εντυπωσιακό πρόπλασμα του Δεινοθηρίου της Λέσβου σε φυσικές διαστάσεις με ηχητικά εφέ και κίνηση, σας υποδέχεται αμέσως μετά την είσοδο σας στο Μουσείο, για να σας ταξιδέψει στο χρόνο και να σας μεταφέρει στο υποτροπικό δάσος της Δυτικής Λέσβου, 19 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 22530-54434.

Μοιράσου το άρθρο: