Υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σάμο.
21 Μαρτίου 2019
Οι πρώτοι του Στράτου Γεωργούλα, Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΒΑ
21 Μαρτίου 2019

Ένα κορίτσι ντελίβερι στη Μυτιλήνη

Μοιράσου το άρθρο:

Το επάγγελμα του ντελίβερι το έχουμε ταυτίσει με την επικινδυνότητα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά αυτά στο δρόμο όταν πολύ γρήγορα πρέπει να παραδώσουν πολλές ταυτόχρονα παραγγελίες. Κατά πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια νεαρή γυναίκα που εδώ και ένα χρόνο είναι το μοναδικό κορίτσι σε αυτόν τον επαγγελματικό χώρο στην πόλη της Μυτιλήνης.

Από την Κοζάνη, βρέθηκε στη Μυτιλήνη η Άννα Χατζηστρατή για τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο Αιγαίου και προσπαθεί να ανακουφίσει οικονομικά τη μητέρα της που τα βγάζει πέρα μόνη της.

Μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου για την επισφάλεια του επαγγέλματός της, για το άγχος της παράδοσης εγκαίρως της παραγγελίας που την αναγκάζει πολλές φορές , να τρέχει με το μηχανάκι, να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της, ακόμα και να περνά με κόκκινο κάποιες φορές όπως μας εκμυστηρεύεται.

Όσο για τους όρους εργασίας στη δουλειά της παραδέχεται ότι κάποιες φορές και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δέχονται να δουλέψουν χωρίς ασφάλεια (κακώς όπως σημειώνει) αλλά μένουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη.

Μας είπε ότι είχε γίνει μια προσπάθεια να συνεννοηθούν οι 150 εργαζόμενοι του κλάδου σε ένα σωματείο αλλά δεν προχώρησε.

Την αφήσαμε να συνεχίσει τη δουλειά της γιατί … ο χρόνος είναι χρήμα.

 

Μοιράσου το άρθρο: