Η ΝΟΔΕ Λέσβου καταδικάζει το περιστατικό ξυλοδαρμού νεαρής γυναίκας στη Μυτιλήνη
18 Οκτωβρίου 2020
Στην υπηρεσία Ασύλου στη Μυτιλήνη ο Νότης Μηταράκης
18 Οκτωβρίου 2020

Έναρξη εξ αποστάσεως προγράμματος εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο:

H επίσημη διαδικτυακή τελετή ανακοίνωσης της έναρξης του προγράμματος διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας από απόσταση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου,  πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου , στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της οικείας χώρας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν διαδικτυακά η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων,  Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κος Tian Xuejun, η Α.Ε. Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, κα Zhang Qiyue και η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε επίσημη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας, προχωρά σε άλλη μια πρωτοπόρα διεθνή εκπαιδευτική δράση, ξεκινώντας την υλοποίηση του πρώτου προγράμματος εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας από απόσταση στην Ελλάδα. Τα μαθήματα απευθύνονται σε αρχάριους, έχουν διάρκεια 12-16 εβδομάδων, θα διεξαχθούν στα αγγλικά σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά και άλλα πολυμεσικά υλικά και πρόκειται να ξεκινήσουν τέλος Οκτωβρίου.

Η Πρυτάνισσα, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη στην ομιλία της αναφέρθηκε στην τεράστια έκφραση ενδιαφέροντος στην εκμάθηση κινεζικών στην πρώτη πρόσκληση, καθώς και στις μαζικές εγγραφές στο Πρόγραμμα των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, φοιτητών, διδακτικού και διοικητικού προσωπικού “Σε αυτήν την αρχική φάση θα προχωρήσουμε με είκοσι τμήματα, στα οποία θα συμμετέχουν 400 άτομα, κυρίως φοιτητές/τριες και ορισμένοι ακαδημαϊκοί, αλλά μπορούμε να προσβλέπουμε στην επιτυχή εφαρμογή πολλών ακόμη νέων κύκλων, σε μια συνεχή προσπάθεια να προσφέρουμε στα μέλη του Πανεπιστημίου μας και στις τοπικές και ευρύτερες κοινότητες, την ευκαιρία να μάθουν μία από τις πιο ιστορικές και διαχρονικές γλώσσες όλων των εποχών, την κινεζική γλώσσα. Μέσω της εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τις κοσμοθεωρίες και τις εμπειρίες τους, να πραγματοποιήσουν όνειρά και ταυτόχρονα θα συμβάλουν στην ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας”.

Η Πρυτάνισσα ευχαρίστησε την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως γιατί αυτή η διεθνής εκπαιδευτική συνεργασία δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα, αν δεν υπήρχε το πολιτικό όραμα και η ενεργός εμπλοκή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει προωθήσει συστηματικά όλες τις μορφές και πτυχές της διεθνοποίησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Tian Xuejun, καθώς και την Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, κα Zhang Qiyue για την έμπρακτη στήριξή τους, για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς και για τις προσπάθειες σε χρόνο και πόρους που επένδυσαν σε αυτό το σημαντικότατο εγχείρημα. Τόσο ο Υφυπουργός Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, όσο και η Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, αναγνώρισαν τη συμβολή του εν λόγω προγράμματος στην ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών και ιδιαίτερα του Υπουργείου Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο: