Θα μετακινηθούν 2,5 χιλιάδες πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη τις επόμενες ημέρες στην ενδοχώρα
24 Σεπτεμβρίου 2020
ΠΙΚΠΑ: Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την δομή μας – Αγώνας για αλληλεγγύη και ισότητα
24 Σεπτεμβρίου 2020

Ενδιαφέρον επενδυτών για το “Σάρλιτζα” αλλά έχει πολύ ακόμα δρόμο

Μοιράσου το άρθρο:

Συνάντηση με εκπροσώπους εταιριών αξιοποίησης τουριστικών ακινήτων είχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με αντικείμενο την αξιοποίηση του εμβληματικού ξενοδοχείου στη Θερμή Σάρλιτζα που έχει εγκαταλειφθεί και έχει υποστεί τις φθορές του χρόνου.  Ο ένας εξ αυτών έχει αναλάβει να αξιοποιήσει άλλο ένα ξενοδοχείο που εδώ και δεκαετίες είχε εγκαταλειφθεί στην περιοχή του αεροδρομίου και επιδιώκει επενδύσεις στον ιαματικό τουρισμό.

Συγκεκριμένα συνάντηση με εκπροσώπους των εταιρειών Τουριστικής Αξιοποίησης Ξενοδοχειακών Υποδομών TKC ΑΕ και ASKLEPIEIA ΑΕ είχε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν  από πλευράς Περιφέρειας οι Αντιπεριφερειάρχες Α. Αντωνέλλη και Π. Χριστόφας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ν. Καρασάββας και η Διευθύντρια Τουρισμού Α. Πολυτάκη. Παρέστη και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Β. Α. Αιγαίου κ. Σ. Μανωλακέλλης.

Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι πρώτες σκέψεις για την αξιοποίηση του ΣΑΡΛΙΤΖΑ. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και ζήτησε την έγγραφη υποβολή προτάσεως για την περαιτέρω εξέταση της.

Η Περιφέρεια σκοπεύει να κεντρίσει το ενδιαφέρον επενδυτών για την αξιοποίηση του ΣΑΡΛΙΤΖΑ πρέπει όμως παράλληλα να προχωρήσει και να ωριμάσει διαδικασίες για να μπορούν να διεκδικηθούν εργαλεία και πόροι για την αξιοποίηση του εμβληματικού ξενοδοχείου.

Να σημειωθεί ότι και για τις ιαματικές πηγές που βρίσκονται δίπλα στο ξενοδοχείο, η Περιφέρεια περιμένει ακόμα να αναγνωριστεί από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Τουρισμού ως φυσικός πόρος, ενώ η αξιοποίηση του ξενοδοχείου και των πηγών είναι δύο θέματα ανεξάρτητα που μπορούν να τρέχουν παράλληλα.

Το ξενοδοχείο εγκαινιάστηκε την πρωτομαγιά του 1910, μετά το 1912 γνώρισε μεγάλη δόξα και κυριαρχούσε στην κοσμική ζωή , ενώ φιλοξένησε πρίγκιπες πολιτικούς αρχηγούς, επώνυμους κοσμικούς . Τον Αύγουστο του 1933 αγοράζεται σε δημοπρασία από το Ταμείο Σύνταξης και Αυτασφάλισης Υγειονομικών  το οποίο δεν επένδυε στο ξενοδοχείο και άρχισε η καθοδική του πορεία. Έκλεισε το 1982 . Τα τελευταία χρόνια ανήκει στοκ ΕΦΚΑ και με προγραμματική σύμβαση έχει συνάψει  με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την διάσωση και ανάδειξή του.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: