Επισκέψεις Μ.Καπιωτά σε σχολεία της Λήμνου και της Λέσβου
13 Σεπτεμβρίου 2019
Ελλείψεις και αδιαφανείς τοποθετήσεις εκπαιδευτικών καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Λήμνου
14 Σεπτεμβρίου 2019

Επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος των συμμετασχόντων του 10ου Διεθνούς Συμποσίου περί Συρφίδων

Μοιράσου το άρθρο:

Την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου επισκέφτηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου 2019 οι συμμετέχοντες του 10ου Διεθνούς Συμποσίου περί Συρφίδων που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Λέσβο.

Οι συμμετέχοντες σύνεδροι, συνοδευόμενοι από την Καθηγήτρια Θεοδώρα Πετανίδου και τον Επικ. Καθ. Thomas Tscheulin του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, επισκέφτηκαν αρχικά το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους, όπου και ενημερώθηκαν από τον Καθηγητή του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκο Ζούρο, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στα μονοπάτια του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους, γνώρισαν το απολιθωμένο οικοσύστημα ηλικίας 20 εκατομμυρίων ετών και επισκέφτηκαν τις μοναδικές εμφανίσεις προγονικών μορφών κωνοφόρων και αγγειόσπερμων δένδρων καθώς και τον γιγαντιαίο ιστάμενο απολιθωμένο κορμό σεκόιας, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από τα μοναδικά ευρήματα που είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν αλλά και τις εργασίες προστασίας και ανάδειξη. Παράλληλα ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις εργασίες ανασκαφών και συντηρήσεων αλλά και τις δράσεις ανάδειξης του Απολιθωμένου Δάσους.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες του συμποσίου γνώρισαν τα ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου. Ενημερώθηκαν για τη σημασία των ευρημάτων για την κατανόηση της γεωιστορικής εξέλιξης του Αιγαίου ενώ παράλληλα γνώρισαν τα φαινόμενα που έλαβαν χώρα στην περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου πριν 20 εκατομμύρια χρόνια και τα οποία οδήγησαν στη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους.

Μοιράσου το άρθρο: