“Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα να είναι έτοιμο για να εμποδίσει τα αυταρχικά σχέδια της κυβέρνησης “
24 Φεβρουαρίου 2020
Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών :Καμία νέα δομή ούτε κλειστή ούτε ανοιχτή πουθενά πάνω στο νησί
24 Φεβρουαρίου 2020

Εργατικό κέντρο Λέσβου και σωματεία κατά της “συνδικαλιστικής μαφίας” στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Παρέμβαση του εργατικού κέντρου Λέσβου και των σωματείων του για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, καταγγέλλουν παραβίαση καταστατικού, συνοπτικές διαδικασίες και αποκλεισμό πραγματικών εργαζομένων που θα επιβάλλουν ομάδες καταστολής:

Παλλεσβιακό εργατικό κέντρο: Η Συνδικαλιστική Μαφία ξαναχτυπά!!

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ προετοιμάζουν ένα συνέδριο-παρωδία στις   25   Φλεβάρη, με   μια   διαδικασία-πρόκληση. Ένα κατ’ όνομα «συνέδριο» λίγων ωρών στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής, με διάρκεια τόσο-όσο χρειάζεται  για  να  γεμίσει  μία  κάλπη,  με  συνοπτικές διαδικασίες  που  δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, υπό την “προστασία” της κυβέρνησης και την άμεση επέμβαση της. Ανήγγειλαν ότι αυτή την πρωτοφανή  διαδικασία, θα εποπτεύει  ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής   δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη! Δεν έχει καμία δουλειά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι απαράδεκτη η επιχείρηση της να επιβάλει τις διαδικασίες που θέλει, στα συνδικάτα. Τον λόγο στα συνδικάτα τον έχουν οι εργάτες.

Οι μεγαλειώδης απεργιακές κινητοποιήσεις στο νησί μας αλλά και σε όλη τη χώρα ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο απέδειξαν περίτρανα ότι όσο και να προσπαθούν, όσο και να κοπιάζουν να βάλουν στο γύψο το εργατικό κίνημα δεν θα το καταφέρουν. Οι μαφιόζικες τακτικές τους δεν θα περάσουν! Τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα!

Αν έχουν την εντύπωση ότι οι εργαζόμενοι θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια σε αυτήν την νέα πρόκληση είναι γελασμένοι!

Η μάχη που δίνουμε είναι μάχη ελπίδας, αφορά τις ανάγκες της τάξης μας και θα τη συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί, μέχρι  να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας στις γραμμές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.

Να γίνει Τώρα Συνέδριο Εργατών

χωρίς νόθους, εργοδοσία και αστυνομία.

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ 

 Το ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καταγγέλλει στους συναδέλφους και τους εργαζομένους του νησιού τα νέα «κατορθώματα» της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, σε έναν κατήφορο που δεν έχει τελειωμό. Την Τρίτη 25/02 στο Καβούρι της Βουλιαγμένης, θέρετρο απρόσιτο για την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, η  πλειοψηφία της διορισμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συνέδριο.

Σε διάστημα 1 ημέρας υποτίθεται ότι θα γίνει ο απολογισμός, ο οικονομικός έλεγχος, η διαπίστευση των αντιπροσώπων κ.ο.κ. στην πολυπληθέστερη Συνομοσπονδία εργαζομένων στην Ελλάδα.

Η συνδικαλιστική αυτή μαφία που απαρτίζεται από εργοδότες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και κατά περιπτώσεις μάλιστα δημόσιους υπαλλήλους λειτουργεί με την συνδρομή των μέχρι τώρα κυβερνήσεων υπό την προστασία των ΜΑΤ, για να πραγματοποιήσει ένα συνέδριο-παρωδία και να συνεχίσουν να μοιράζονται τις καρέκλες τους.

Η δράση των εκλεγμένων με υγιείς διαδικασίες από τα ζωντανά εργατικά σωματεία και τα μέλη τούς παρεμπόδισε μέχρι τώρα.

 

Συνάδελφοι, ας μην μας φαίνονται αδιάφορα και μακρινά αυτά τα τεκταινόμενα. Άλλωστε δεν αγωνιστήκαμε να στείλουμε αντιπροσώπους στην ΓΣΕΕ για να κάθονται δίπλα σε διευθυντές σούπερ-μάρκετ και τσιράκια της εργοδοσίας. Να καταδικάσουμε όλοι μαζί και να αγωνιστούμε ώστε αυτός ο θίασος να παίξει την Τρίτη την τελευταία του παράσταση. Για ένα συνέδριο χωρίς νόθους και μέλη της εργοδοσίας, που θα τηρεί το καταστατικό και τον πραγματικό ρόλο της ΓΣΕΕ στο πλάι των εργαζομένων.

 

Μοιράσου το άρθρο: