Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που χαρακτηρίζει σεισμόπληκτες τις περιοχές Σάμου Ικαρίας και Χίου- Συμβουλές από τον πρώην συντονιστή της Λέσβου
2 Δεκεμβρίου 2020
Ο Υπουργός Μετανάστευσης για το ναυάγιο στη Λέσβο
2 Δεκεμβρίου 2020

Ερώτηση στη Βουλή για την ψυχιατρική κλινική του Βοστάνειου από την βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Ερώτηση στη Βουλή για την κατάσταση στην ψυχιατρική κλινική του Βοστάνειου Νοσοκομείου  Μυτιλήνης κατέθεσε η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, αναδεικνύοντας “τα προβλήματα στελέχωσης αλλά και τα κτιριολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.”

Όπως σημειώνει στην ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας “στη ψυχιατρική κλινική υπηρετούν μόνο μια μόνιμη ψυχίατρος, η οποία είναι και η διευθύντρια της κλινικής και σε ενάμιση χρόνο περίπου συνταξιοδοτείται, καθώς και μια ειδικευόμενη αποσπασμένη ψυχίατρος για τρεις μήνες. Σχετικά με το υπόλοιπο προσωπικό, εργάζονται δώδεκα νοσηλευτές, μία νοσηλεύτρια με ειδικότητα νοσηλευτικής ψυχιατρικής και δύο ψυχολόγοι. Η ψυχιατρική κλινική δεν έχει ούτε τραυματιοφορείς, ούτε τραπεζοκόμους και εργοθεραπευτές. Όσον αφορά τις κλίνες ο υπάρχων ελλιπής οργανισμός προβλέπει δέκα, όμως λόγω των αναγκών έχουν αναπτυχθεί δεκατρείς, γεγονός, που φανερώνει την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης της κλινικής από μόνιμο και σταθερό προσωπικό, προκειμένου να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής.

Επιπλέον η κλινική στεγάζεται σε ένα προπολεμικό κτίριο το οποίο είναι γεμάτο φθορές από το χρόνο και επικίνδυνο κυρίως μετά το σεισμό του 2017 και δε διαθέτει τον απαραίτητο χώρο για τον προαυλισμό των ασθενών”, σημειώνει η κυρία Κομνηνάκα και ρωτά “για τα μέτρα, που θα λάβει το υπουργείο τόσο για την στελέχωση της ψυχιατρικής κλινικής όσο και για την στέγασή της σε αξιοπρεπή χώρο.”

 

Μοιράσου το άρθρο: