Επίσκεψη με διαμαρτυρία της Συνύπαρξης στον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου
21 Νοεμβρίου 2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μυτιλήνης για σχέδιο προσφυγικού- μεταναστευτικού, 25/11
21 Νοεμβρίου 2019

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για Κέντρο Υγείας Μανταμάδου

Μοιράσου το άρθρο:

Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για τον ορατό κίνδυνο ακύρωσης της δημιουργίας του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου κατέθεσε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στη Βουλή, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς.

Στην ερώτηση που συνυπέγραψαν άλλοι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται πως “με πρόσφατη απόφασή του, ο Υπουργός Υγείας περικόπτει 850.000 ευρώ από το συνολικό κονδύλι 900.000 ευρώ που είχε δεσμεύσει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου. Με την ενέργειά του αυτή, ο Υπουργός Υγείας ακυρώνει στην πράξη τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας”, σημειώνεται στην ερώτηση όπου καλείται ο Υπουργός να εκθέσει τι σκοπεύει να πράξει.

Ακολουθεί η ερώτηση.
Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Προς ματαίωση η ανέγερση του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου

Οι 3000 κάτοικοι και οι φορείς των χωριών της Δημοτικής Ενότητας του Μανταμάδου της Λέσβου διεκδικούν εδώ και δεκαετίες την ίδρυση ενός κέντρου υγείας στην περιοχή τους. Το αίτημα του Μανταμάδου φαινόταν πως βρίσκει τη δέουσα ανταπόκριση το προηγούμενο έτος, όταν η τότε κυβέρνηση δέσμευσε 900.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2018 για τη στέγαση του Κέντρου Υγείας μέσω Αποκατάστασης-Διαμόρφωσης υφιστάμενου διατηρητέου κτιρίου και ανέγερση προσθήκης.

Με την απόφασή του υπ. αριθμ. ΓΠ Β3β/73791 που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 6 Νοεμβρίου 2019, ο Υπουργός Υγείας προχωράει στη μείωση κατά 850.000 ευρώ της πίστωσης του έργου. Με δεδομένο ότι για να είναι δυνατή η δημοπράτηση ενός έργου πρέπει να έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας το σύνολο της πίστωσης, αντιλαμβάνεται κανείς πως η δημοπράτηση και υλοποίηση του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου αναβάλλεται επ’ αόριστον, αν δεν ματαιώνεται.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Έχει αποφασίσει την ακύρωση της ανέγερσης του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου; Αν όχι, πώς σκοπεύει να εξασφαλίσει τις πιστώσεις για τη δημοπράτησή του;

Οι ερωτώντες Βουλευτές 

ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ Ιωάννης

ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ανδρέας

ΦΑΜΕΛΛΟΣ Σωκράτης

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Μιλτιάδης.

Μοιράσου το άρθρο: