Κινητοποιήσεις εργαζομένων: Οι δήμοι της Λέσβου ζητούν από τους πολίτες να μην κατεβάζουν σκουπίδια
22 Οκτωβρίου 2019
Δηλωσαν την συμμετοχή τους αλλά διαφωνησαν με τους ομιλητές
22 Οκτωβρίου 2019

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για ρύθμιση δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο (ΟΕΚ)

Μοιράσου το άρθρο:

Ερώτηση κατέθεσαν 29 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ν.Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς, για την ανάγκη ρύθμισης των δανείων που ελήφθησαν μέσω του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) με επιδοτούμενο επιτόκιο.

Στην ερώτηση αναφέρουν: “Το 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  έδωσε ανάσα σε 80.000 δανειολήπτες που είχαν πάρει δάνεια από ίδια κεφάλαια του πρώην ΟΕΚ, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ρυθμίσουν αυτά τα δάνεια με πολύ ευνοϊκούς όρους.

Πέραν, όμως, αυτών, υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι δανειολήπτες που έχουν πάρει δάνεια από ιδιωτικές τράπεζες με επιδότηση του επιτοκίου από τον τέως ΟΕΚ. Το 2019 και πάλι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  πρόθησε με υπουργική απόφαση την ρύθμιση και αυτής της κατηγορίας των δανείων του τ. Ο.Ε.Κ..

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών αν προτίθενται να να εκδώσουν άμεσα την Υπουργική Απόφαση, που προβλέπεται στον σχετικό Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να προχωρήσει η οικονομική ελάφρυνση των δανειοληπτών που έλαβαν δάνεια μέσω του τέως Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο.”

Μοιράσου το άρθρο: