Από την Κένυα στη Λέσβο: Εκπαίδευση για την δημιουργία Γεωπάρκων της UNESCO
17 Οκτωβρίου 2019
Έκκληση για Ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες της Μόριας
17 Οκτωβρίου 2019

ΕΤΑΛ με Πανεπιστήμια Αιγαίου και Νότιας Καλιφόρνια: “Μαραθώνιος Ιδεών Τοπικής Ανάπτυξης”

Μοιράσου το άρθρο:

Με όραμα μια ανάπτυξη που καλύπτει τις ανάγκες του παρόντος για την πλανήτη μας χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες, ένα μικτό σχήμα από τουλάχιστον 30 φοιτητές και 4 Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Περιβάλλοντος και το University of Southern California Viterbi School of Engineering ένα από τα μεγαλύτερα Νότιας Καλιφόρνια συναντώνται σε ένα φιλόδοξο εγχείρημα, σε ένα καινοτόμο πείραμα στη Λέσβο στις 18 Οκτωβρίου 2019.

Η δράση διοργανώνεται από την Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου, ΕΤΑΛ Α.Ε. και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Περιβάλλοντος – μάθημα “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”. Αποτελεί μια προσπάθεια εμψύχωσης της τοπικής κοινότητας της Λέσβου, μια δράση μεταφοράς γνώσης κάτω από την φιλοσοφία του “LEADER/CLLD” και τις αρχές της ανελικτικής προσέγγισης στην χωρική ανάπτυξη.

Το πρώτο «Designathon» μεταξύ της Ελληνικής και Αμερικανικής Ακαδημαϊκής Κοινότητας, υπερβαίνει την απλή συνεργασία 2 Πανεπιστημίων, φέρνει κοντά την ακαδημαϊκή γνώση και την πράξη – επιχειρηματικότητα με πυξίδα τις αρχές της καινοτομίας και αειφόρου ανάπτυξης.

Τριάντα τουλάχιστον φοιτητές θα παρουσιάσουν το απόγευμα της Παρασκευής 18.10.2019 (17:30) στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου (παρουσίαση ανοικτή στο κοινό), πρακτικές ιδέες και προτάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για την Λέσβο με την καθαρή ματιά των νέων που θα είναι αποτέλεσμα κοινής δουλειάς ένας αγώνα δόμου ιδεών για 8 ώρες.!

Θα τεκμηριώσουν σε όλους μας ότι το σχολείο δεν μπορεί να είναι ξεκομμένο από τη ζώσα πραγματικότητα και τα προβλήματα της κοινωνίας.

Η Λέσβος αντιμετωπίζει πολύπλευρες όχι μόνο τοπικές αλλά και διεθνείς προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, οικονομική κρίση, περιφερειακότητα, νησιωτικότητα, προσφυγικό/μεταναστευτικό, περιβαλλοντικές επιπτώσεις και διαχείριση, εικόνα της περιοχής και η θέση της σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Η φιλόξενη Λέσβος καλωσορίζει για ακόμη μια φορά το USC και κάθε προσπάθεια που οδηγεί στην καινοτομία και ανάπτυξη.

Το “Designathon”, μεταξύ των δύο πανεπιστημίων έχει την υποστήριξη πολλών φορέων όπως του Επιμελητηρίου Λέσβου, του Δήμου Μυτιλήνης, του Δήμου Δυτικής Λέσβου και της Ε.Υ.Δ. ΕΠΑΛΘ 2014-2020 στο πλαίσιο της καινοτομίας για τις παράκτιες περιοχές και την τοπική ανάπτυξη.

Μοιράσου το άρθρο: