“Οι πετράδες της Λέσβου” σε έκδοση του ΠΙΟΠ
12 Οκτωβρίου 2020
Λέσβος: Εστίες φωτιάς μεταξύ Ερεσσού και Σιγρίου
12 Οκτωβρίου 2020

Εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στις Αλυκές Καλλονής

Μοιράσου το άρθρο:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστευτικών Πουλιών 2020, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στην Αλυκή Καλλονής. Παρατηρήθηκαν κάποια σημαντικά μεταναστευτικά είδη όπως Φλαμίνγκο, Αβοκέτες, Αργυροπελεκάνοι, Μαυροπελαργοί, Αργυροτσικνιάδες, συνολικά 22 διαφορετικά είδη πουλιών!

Λόγω των μέτρων και των πρωτοκόλλων για την πανδημία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες προσήλθαν σε προκαθορισμένες ώρες και σε συγκεκριμένες μικρές ομάδες και η παρατήρηση πουλιών ήταν απολαυστική για μικρούς και μεγάλους.

Οι εξορμήσεις συνδιοργανώθηκαν με την Περιφέρειa Βορείου Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στα πλαίσια παρόμοιων εκδηλώσεων σε πολλές χώρες του κόσμου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης στον υγροβιότοπο Καλλονής καθώς και τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, επισκέφτηκε το Σάββατο το πρωί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Π. Κουφέλο και τους σύμβουλους Μ. Ταμβακέλλη και Μ. Πολυπαθέλη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ι. Κατανάκη και Σ. Ζαφείρης, ο Πρόεδρος Αγίας Παρασκευής Γ. Μακρογιάννης και ο τ. Δήμαρχος Λέσβου Δ. Βουνάτσος. Τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Μουσείου Καθηγητής Ν. Ζούρος και η κα Ε. Γαληνού Περιβαλλοντολόγος, υπεύθυνη για τις εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών και συζήτησαν τρόπους αξιοποίησης των υγροτόπων του Κόλπου Καλλονής μέσω των δράσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής για την αύξηση της ελκυστικότητας και της επισκεψιμότητας της περιοχής μέσω της πραγματοποίησης εκπαιδευτικών δράσεων σχολείων και πανεπιστημίων αλλά και την προσέλκυση οικο-παρατηρητών.

 

Στις εξορμήσεις ορνιθοπαρατήρησης την Κυριακή 11 Οκτωβρίου συμμετείχε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Π. Χριστόφας και η κα Α. Γιαννή Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

 

Μοιράσου το άρθρο: