Σουβλάκι πατάτας από τον σχολικό κήπο της Θερμής
11 Ιουνίου 2019
Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για το ναυάγιο ανοικτά της Λέσβου
11 Ιουνίου 2019

Φιλοτελικό εργαστήρι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο:

Με τα γραμματόσημα και τον φιλοτελισμό ήρθαν σε επαφή οι μαθητές και οι μαθήτριες της Πέμπτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019. Μέλη του Δ.Σ. της Φιλοτελικής Εταιρείας Λέσβου επισκέφτηκαν το σχολείο και με την πραγματοποίηση ενός βιωματικού εργαστήριου έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν το γραμματόσημο, τη χρήση και την ιστορία του, καθώς και το χόμπι του φιλοτελισμού. Οι μικροί συλλέκτες έμαθαν πώς να πιάνουν τα γραμματόσημα με την ειδική τσιμπίδα για να τα βάλουν στο λεύκωμα και πώς να τα μελετούν με τον μεγεθυντικό φακό. Επίσης «έπλυναν» γραμματόσημα για τη συλλογή τους και ζωγράφισαν τα δικά τους, έμαθαν για την Φιλοτελική και το περιοδικό της «Φιλοτελική Λέσβος» και έλαβαν φιλοτελικά δώρα, προσφορά της ΦΕΛ και των φίλων της.

Από τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του εορτασμού των 75 χρόνων της ΦΕΛ, θα συνεχιστούν οι δραστηριότητες ευαισθητοποίησης των μαθητών για το γραμματόσημο και τον φιλοτελισμό και σε άλλα σχολεία του νησιού. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθυνθούν στη ΦΕΛ στο e-mail [email protected]

Η Φιλοτελική Εταιρεία Λέσβου ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1944, λίγο πριν από την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και την απελευθέρωση της Λέσβου. Η ιδρυτική πράξη είχε συνταχθεί στις 31 Οκτωβρίου 1942, από μια ομάδα μυτιληνιών φιλοτελιστών (μεταξύ τους ο Δημήτρης Χατζηαποστόλης, ο Χαριλής Μπίνος, ο Παναγιώτης Χατζησάββας, ο Δ. Δημητριάδης, ο Δ. Παπαδόπουλος, ο Παναγιώτης Γεωργαντής). Από τις πρώτες ενέργειες της Εταιρείας ήταν η εισήγηση προς την Νομαρχία Λέσβου για την έκδοση σειράς γραμματοσήμων με την επισήμανση «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΛΕΣΒΟΣ 10 Σεπτέμβρη 1944». Η σειρά κυκλοφόρησε από τις 20 Σεπτεμβρίου ως τις 15 Οκτωβρίου 1944. Από το 1976 η Φ.Ε.Λ. εκδίδει το περιοδικό «Φιλοτελική Λέσβος», που έχει βραβευτεί με υψηλές διακρίσεις σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις των 75 χρόνων της Φ.Ε.Λ. τελούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μοιράσου το άρθρο: