Θεατρική παράσταση με Κ. Διδασκάλου και σεμινάριο θεάτρου με Υ. Μανέ στη Λέσβο
6 Αυγούστου 2020
Σε νοσοκομείο Μυτιλήνης και Κέντρα Υγείας ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ
7 Αυγούστου 2020

Γ. Σπιλάνης: “Τα ψέματα δυσκολεύουν τη διαχείριση του προσφυγικού”

Μοιράσου το άρθρο:

Το θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ της Μόριας καθώς και διάφορα άλλα ζητήματα που αφορούν την διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού θίγει σε επιστολή του ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Συμπαράταξη Πολίτων” Γιάννης Σπιλάνης.

Στην ανακοίνωση του τονίζει: “Τα πρόσφατα γεγονότα του Μολύβου και της ΔΕΗ, αλλά και όσα έχουν συμβεί τους προηγούμενους μήνες με την έξαρση του μεταναστευτικού, αποτυπώνουν τη «ζημιά» που έχει γίνει στις τοπικές κοινωνίες μέσα από τη προπαγάνδα των φίλων των κκ. Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη, Σαμαρά, Στεφανή, Αθανασίου, Χατζηκομνηνού κλπ”.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Σπιλάνης “… το «μήνυμα του μίσους και του διχασμού» έχει περάσει στις κοινωνίες, γεγονός που αξιοποιεί στο έπακρο η σημερινή Κυβέρνηση, αλλά και η αυτοδιοίκηση στα νησιά μας”.

Αναφέρει συγκεκριμένα: “Το επιχείρημα της ισλαμοποίησης: η απάντηση είναι εξαιρετικά εύκολη. Οι Έλληνες που ήμασταν για 400 χρόνια κάτω από τουρκική κατοχή (και 500 χρόνια σε ότι αφορά στα νησιά του Α. Αιγαίου) εξισλαμιστήκαμε; Και τώρα εμείς και ο ανώτερος πολιτισμός μας, όπως άλλωστε ισχυρίζονται, με ποια λογική κινδυνεύουμε;” (…) Υγειονομική βόμβα τα ΚΥΤ και η επιβάρυνση των δομών υγείας. Ένα πραγματικό γεγονός που έχει δύο αιτίες: η πρώτη είναι η υποβάθμιση των δομών δημόσιας υγείας που οφείλεται από τη μια μεριά από στο μεγάλο αριθμό προσφύγων και από την χρόνια απαξίωση των δομών υγείας”.

Η εςπιστρολή του κ. Σπιλάνη καταλήγει: “Όσο τα παραπάνω ψέματα δηλητηριάζουν τις κοινωνίες μας, βελτίωση της διαχείρισης τους προσφυγικού δεν θα υπάρξει”.

Μοιράσου το άρθρο: