28 και 29 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης οι 31οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου με 600 αθλητές και αθλήτριες
20 Σεπτεμβρίου 2019
Και ο Ταξιάρχης Βέρρος διαμαρτύρεται για την κατανομή των 19 εκ. στους νεοσύστατους δήμους
20 Σεπτεμβρίου 2019

Για 1,5 ώρα άνοιξε το “εξοικονομώ κατ οίκον” στο Βόρειο Αιγαίο- Διαμαρτυρία ΤΕΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Μόνο για μία ώρα και 20 λεπτά άνοιξε σήμερα το πρωί για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η πλατφόρμα του προγράμματος “εξοικονομώ κατ οίκον” που περίμεναν πως και πως χιλιάδες ιδιοκτήτες και στην περιφέρειά μας για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών τους που θα βοηθούσε να κάνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις αναβάθμισης των κατοικιών. όμως όπως διαπίστωσε και καταγγέλλει ο πρόεδρος του τμήματος ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ κ Μανωλακέλλης η πλατφόρμα άνοιξε στις 10:00 το πρωί και ‘έκλεισε στις 11120 και όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε. Η ανακοίνωση καταγγελλία του προέδρου του ΤΕΕ:

“Για μιάμιση ώρα μπόρεσαν να γίνουν οι υποβολές στην πλατφόρμα του Υπουργείου για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ».

Το σύστημα ανταποκρίθηκε από τις 10:00 π.μ. έως τις 11:20 π.μ., ενώ μετά από την παραπάνω ώρα, οι χρήστες αδίκως προσπαθούσαν να υποβάλλουν αιτήσεις στην πλατφόρμα.

Με τον τρόπο αυτό, φάνηκε ότι οι μηχανικοί είναι αναξιόπιστοι στους πελάτες τους, πράγμα άτοπο, αφού τα χρήματα του προγράμματος για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είχαν εξανεμιστεί, ενώ παράλληλα η πολιτεία, δεν φρόντισε για την απρόσκοπτη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος, δημιουργώντας έντονα προβλήματα απέναντι στους ενδιαφερόμενους πολίτες αλλά και χρήστες.

Επιβάλλεται από τα αναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και από το Υπουργείου Ανάπτυξης να ενισχύσουν οικονομικά το πρόγραμμα από ποσά του ΕΣΠΑ, ώστε να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Με τον τρόπο αυτό θα εξαλειφθεί το αίσθημα αδικίας και άνισης μεταχείρισης μεταξύ των πολιτών.

Μοιράσου το άρθρο: