Συνάντηση Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου με Π.Κουφέλο
12 Σεπτεμβρίου 2019
Η “Δεντροφύτευση Λέσβου” με δράση καθαρισμού σε Τσαμάκια και Φυκιότρυπα
12 Σεπτεμβρίου 2019

Για 5η χρονιά το AEGEAN DOC στο Πλωμάρι

Μοιράσου το άρθρο:

Με εννέα νέες ταινίες αρχίζει το απόγευμα της Τρίτης 1 Οκτωβρίου το φεστιβάλ AEGEAN DOC, που παρουσιάζεται για Πέμπτη χρονιά στην αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ.

Όπως είναι γνωστό οι προβολές των ταινιών πραγματοποιούνται και στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, στο Μουσείο Ελαιουργικής Βιομηχανίας της Αγίας Παρασκευής και στο Μόλυβο.

Μεταξύ των δημιουργών των ταινιών, συγκαταλέγεται και ο καθηγητής του Γυμνασίου Πλωμαρίου Κώστας Φωτιάδης, που συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά με ταινία του, που θα προβληθεί το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου. Η ταινία έχει τίτλο «Με το δικό σου τρόπο» και διαδραματίζεται καθ’ ολοκληρίαν στο Πλωμάρι, όπου φτάνει ένα ζευγάρι Γάλλων μουσικών, με σκοπό να μελετήσει την τοπική μουσική παράδοση. Στην εξερευνητική του περιπλάνηση, φτάνει στις Μηλιές, ένα ουσιαστικά εγκαταλειμένο χωριό πάνω από τον Τρίγωνα, όπου συναντά την Γιώτα, μια εξαιρετική λαϊκή τραγουδίστρια, αλλά και τον Άκη έναν θεολόγο καθηγητή, που ασχολείται με τον Καραγκιόζη, απ’ τους οποίους μαθαίνουν, σχεδόν τα πάντα για το πολιτιστικό στίγμα του τόπου.

Εκτός απ’ αυτή την καθαρά πλωμαρίτικη ταινία, θα προβληθούν δημιουργίες Ρώσσων, Ουκρανών, Ισπανών και Γερμανών σκηνοθετών, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται δύο που πραγματοποιούν παγκόσμια πρεμιέρα.

Οι προβολές, που θα διαρκέσουν ως τις 6 Οκτωβρίου, θα αρχίζουν κάθε βράδυ στις 7.30, με ελεύθερη είσοδο. Προγράμματα θα διατίθενται στην αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ.

Μοιράσου το άρθρο: