Κώστας Τζίχας : “Για τον …«ανθρωπιστικό»  αποκλεισμό παιδιών από το δημόσιο σχολείο”
18 Μαρτίου 2019
Υποψήφιοι με την Ανταρσία στη Λέσβο
18 Μαρτίου 2019

Η ακροδεξιά όχι μόνο δεν απαντά στα προβλήματα των πολλών αντίθετα στηρίζει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας

Μοιράσου το άρθρο:

Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη δεν οφείλεται στο προσφυγικό αλλά στην οικονομική εξαθλίωση των πολιτών από το 2009 , όπως παρουσίασε με στοιχεία ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στη ΓΓ Αιγαίου. Το προσφυγικό χρησιμοποιήθηκε για να καθοδηγήσει κατασκευασμένο μίσος και την άγνοια των πολιτών.  «Η κοινωνική βάση που διαμορφώνει την οργή απέναντι στο πολιτικό σύστημα, είναι η μεγάλη πτώση του εισοδήματος των πολιτών. Βάση που χρησιμοποιεί η ακροδεξιά σε ολόκληρη της Ευρώπη. Το προσφυγικό λειτούργησε ως καταλύτης για να φανούν όλοι αυτοί σε ένα σκηνικό που οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι».

Χαρακτηριστικά τα στοιχεία και στην Ελλάδα το 2009 η ΧΑ πήρε πανελλαδικά 19.000 ψήφους και μετά τη χρεοκοπία της Ελλάδας , οι δυνάμεις της αυξήθηκαν σε 440.000 στις εθνικές εκλογές το 2012, πολύ πριν την έξαρση του προσφυγικού στη χώρα.

Ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο που παρουσίασε είναι ότι η ακροδεξιά είτε στο ευρωκοινοβούλιο είτε στις χώρες όπου κυβερνά, ψηφίζει κατά των πολλών και υπέρ των λίγων, όπως για παράδειγμα στην Αυστρία και την επαναφορά του 12ωρου αντί του 8ωρου στην εργασία, ενώ στην ευρωβουλή δεν ψήφισε νόμους υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών , των νέων εργαζόμενων και της προστασίας του περιβάλλοντος και της μητρότητας. Πολλές μάλιστα από αυτές τις προτάσεις καταψήφισε και η ΝΔ, όπως είπε. Στη χώρα μας δε, η ΧΑ κατέθεσε τις περισσότερες ερωτήσεις 140 τον αριθμό υπέρ των εφοπλιστών.

«Απάντηση πρέπει να είναι η συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων είπε ο κύριος Κούλογλου, ήδη υπάρχει  συνεργασία –συμμαχία  βουλευτών σοσιαλιστών-πρασίνων . Το πρόγραμμα όμως που πρέπει να παρουσιάσει αυτή η συμμαχία , είναι ένα πρόγραμμα που να αντιμετωπίζει τις αιτίες. Ανατροπή λιτότητα , συγκεκριμένο πρόγραμμα  καταπολέμησης της φτώχειας,  μισθό  αξιοπρέπειας και όχι βασικό μισθό,  φορολόγηση πολυεθνικών.»

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν και πολλοί πολίτες ενώ παρέμβαση έκαναν ο Αν Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας και ο  Γιάννης Μπουρνούς Επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού.

Μοιράσου το άρθρο: