Ανακοίνωσε αύξηση της τιμής για τον τρύγο του 2021 ο Συνεταιρισμός Σάμου
18 Φεβρουαρίου 2021
Νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης για τη νέα δομή ζητά Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
19 Φεβρουαρίου 2021

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε δομές για τις συνθήκες σε Καρά Τεπέ

Μοιράσου το άρθρο:

Στις συνθήκες διαβίωσης στο προσωρινό ΚΥΤ του Καρά Τεπέ και στις δομές φιλοξενείας της Λέσβου αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό.

«Όσο και να  περηφανεύονται  ότι είναι σε πλήρη ετοιμότητα και ότι  αντιμετωπίζουν  τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις ‘’έκτακτες καιρικές συνθήκες’’, όπως συνηθίζουν να λένε, η  αβάστακτη  πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά  καθιστά αυτές τις δηλώσεις ψευδεπίγραφες» τονίζει.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «ο εγκλωβισμός και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών, όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά και εντείνονται.  Μωρά, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, ευπαθείς ομάδες να τρέμουν  από το κρύο μέσα στις σκηνές. Να βρίσκονται στην κυριολεξία στο έλεος της κακοκαιρίας.»

Τονίζουν ότι «οι εικόνες αυτές δεν πρέπει να μας γίνουν κανονικότητα. Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες.»

Ζητούν να παρθούν «άμεσα τώρα ουσιαστικά  μέτρα για την προστασία τους από το κρύο, να υπάρχει ιδιαίτερη φροντίδα για ευπαθείς ομάδες, εγκύους, παιδιά, ηλικιωμένους. Απεγκλωβισμός εδώ και τώρα όλων των προσφύγων και μεταναστών και κανένα ΚΥΤ –κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ( κλειστό ή ανοιχτό ) πάνω στο νησί.»

Μοιράσου το άρθρο: