Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Σάμου
8 Ιουλίου 2019
“Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε” από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Λέσβου
9 Ιουλίου 2019

Η κατανομή προσωπικού του δήμου Λέσβου στο δημοτικό συμβούλιο- Ομόφωνη απόφαση για το οικόπεδο που θα στεγάσει το ειδικό σχολείο

Μοιράσου το άρθρο:

Σήμερα συνεχίζεται στο δημοτικό συμβούλιο Λέσβου η συζήτηση για την κατανομή του προσωπικού στους δύο νέους δήμους που δημιουργούνται μετά τη διάσπαση.  Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου «Για να μπορέσουν να λειτουργήσουν όσο το δυνατό καλύτερα οι δύο δήμοι , ήρθαν σε συμφωνία οι δύο πλευρές και από τους 390 μόνιμους υπάλληλους του δήμου Λέσβου 163 (150 άτομα μηχανικοί και λοιπό προσωπικό και 13 οι νεοπροσλαμβανόμενοι της 3κ) συνολικά, θα μετακινηθούν στη Δυτική Λέσβο και οι υπόλοιποι στο δήμο Μυτιλήνης.»

Με μοριοδότηση η επιλογή των προσώπων που θα μετακινηθούν  . Όσον αφορά τους μηχανικούς από τους 60 που εργάζονται στο Δήμο Λέσβου οι 23 θα μετακινηθούν στο δήμο Δυτικής Λέσβου. Οι δύο δήμοι αναλογικά θα μοιραστούν και τους νεοεισερχόμενους στην καθαριότητα από την προκήρυξη 3Κ που προχωρά η πρόσληψη των 37 εργαζομένων που προσλαμβάνονται στο νησί. Σήμερα η συνέχεια και ολοκλήρωση της διαδικασίας στο δημοτικό συμβούλιο Λέσβου που συνεχίζει τη συνεδρίασή του.

‘Οπωςσ σχολιάζει ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος “Μετά από μια δύσκολη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λέσβου και με σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Μυτιλήνης κ. Κύτελη και του συλλόγου εργαζομένων, έχουμε συμφωνία για το προσωπικό των δύο νέων Δήμων. 150 +13(3Κ) υπάλληλοι θα ειναι το προσωπικό που θα στελεχώσει τον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Παρόντες στην χτεσινή συνεδρίαση οι κ. Συκάς και Ζαφείρης όπως και άπαντες οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού μας. Δυστυχώς δεν ήρθαν να στηρίξουν την προσπάθεια που έγινε, νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι που ζήτησαν και πάλι στις τελευταίες εκλογές, την ψήφο των δημοτών του νέου Δήμου μας. Στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση θα τεθεί σε ψηφοφορία ο ονομαστικός κατάλογος.”

 

Ομόφωνα απόφαση για το ειδικό σχολείο

Χθες υπήρχε μεγάλη προσέλευση δημοτικών συμβούλων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αφού πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα αυτό της κατανομής του προσωπικού και έτσι υπήρξε απαρτία για τη λήψη ομόφωνης απόφασης για την αγορά οικοπέδου που θα στεγάσει τα ειδικά σχολεία. Μετά από δυο άκαρπες για το θέμα συνεδριάσεις χθες το σώμα έλαβε ομόφωνα θετική απόφαση και ανοίγει έτσι ο δρόμος ο νέος δήμος Μυτιλήνης να προχωρήσει στη δημοπράτηση του νέου σχολείου που αν κινηθεί γρήγορα θα καταφέρει να το εντάξει στο ΕΣΠΑ.

 

Μοιράσου το άρθρο: