Όλοι οι μουσικοί της Γέρας για πρώτη φορά σε μια εκδήλωση!
5 Αυγούστου 2019
Σε δύο εβδομάδες ανοίγει πανιά η Aegean Regatta – Ξεπέρασαν τις 40 οι συμμετοχές
5 Αυγούστου 2019

Η “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ” για το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που αφαιρεί τα ευεργετήματα του νόμου Κλεισθένη για τις Κοινότητες

Μοιράσου το άρθρο:

Η παράταξη των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» , με αφορμή την κατάθεση νομοσχεδίου από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το οποίο αφαιρούνται τα ευεργετήματα του νόμου Κλεισθένη για τις Κοινότητες, συμπαρατάσσεται με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου των Κοινοτήτων της Λέσβου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Μυτιλήνη  “Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που άρον άρον οδηγείται σήμερα και αύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με σκοπό την Πέμπτη να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους – ταφόπλακα στο θεσμό της αυτοδιοίκησης μέσω των Κοινοτήτων, δεν είναι παρά η τυφλή αποδοχή της άποψης της απερχόμενης Διοίκησης της ΚΕΔΕ του Πατούλη, για υδροκέφαλους Δήμους. Σκοπός του η κατάργηση των όσων κατακτήθηκαν με αγώνες και έγιναν δεκτά με τη ψήφιση του «Κλεισθένη».

Χωρίς να γίνεται αντιληπτή η ιδιαιτερότητα και μάλιστα κατ’ επιταγή του Συντάγματος των νησιωτικών και ορεινών Δήμων και Κοινοτήτων, μετατρέπονται οι αποφασιστικές αρμοδιότητες των Προέδρων και των Κοινοτικών Συμβουλίων που κατοχυρώθηκαν με τον «Κλεισθένη», σε γνωμοδοτικές. Κατά παράβαση της βούλησης εκατομμυρίων πολιτών σε όλη την Ελλάδα που προσήλθαν και ψήφισαν σύμφωνα με τα όσα ο νόμος όριζε.

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» καλεί τα Κοινοτικά Συμβούλια της Λέσβου στη δημιουργία προγραμματικών δημοκρατικών πλειοψηφιών. Για την αντιμετώπιση της προσπάθειας της Κυβέρνησης να πισωγυρίζει τους θεσμούς και τη Δημοκρατία.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου που αφορούν τις Κοινότητες.”

Μοιράσου το άρθρο: