Συνάντηση Δημάρχου Άη Στράτη με ΓΓ Ισότητας των Φύλων
24 Ιουλίου 2020
Εθελοντική αιμοδοσία στο Ίππειος Λέσβου
24 Ιουλίου 2020

Η συμβολή των υπηρεσιών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

Μοιράσου το άρθρο:

Με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Νοτιοδυτικά της Λουτροπόλεως Θερμής Λέσβου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνέδραμε ουσιαστικά στην προσπάθεια περιορισμού και εν τέλει κατάσβεσης της πυρκαγιάς με την διάθεση μέσων όπως για παράδειγμα τη διάθεση πλατφόρμας για τη μεταφορά προωθητήρα στο χώρο της πυρκαγιάς. Η έναρξη του συμβάντος  τις μεσημβρινές ώρες της 21ης Ιουλίου 2020 πλησίον της Ι.Μ. Αγ. Ραφαήλ και με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εξελίχθηκε ταχύτατα. Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανταποκρινόμενη στο ρόλο της και μέσω της αδιάλειπτης παρουσίας του Δ/ντή Πολιτικής Προστασίας κ. Μαλλιαρού Δημητρίου καθώς και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Αρ. Χατζηκομνηνού, είχε την ευθύνη του συντονισμού τόσο των μέσων όσο και των επίγειων δυνάμεων αλλά και της διαβίβασης πληροφοριών σχετικά με την εξέλιξη του μετώπου, για όλο το χρονικό διάστημα που το συμβάν ήταν σε πλήρη εξέλιξη, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον μέσω της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκαν και επιχείρησαν 11 πιστοποιημένες εθελοντικές ομάδες ήτοι, το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Λέσβου (Κλιμάκιο Μυτιλήνης, Κλιμάκιο Πλωμαρίου, Κλιμάκιο Γέρας και η Εθελοντική Ομάδα «ΑΜΠΕΛΟΣ»), την Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Μυτιλήνης, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Λέσβου, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Μυτιλήνης, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αγιάσου, την Λέσχη 4Χ4, την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης  με την διάθεση πυροσβεστικών οχημάτων, εργαλείων και ανθρώπινου δυναμικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη φορά και επί του πεδίου υπήρξε συνεργασία με την  Ομάδα Θαλάσσιας Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν μη επανδρωμένα ιπτάμενα μέσα με σκοπό στην λήψη ορθότερων αποφάσεων ώστε να αντιμετωπιστούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο τα ενεργά μέτωπα.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: