Για 4η χρονιά το Μουσικό Κλειδί ξεκλειδώνει τον κόσμο της κλασικής μουσικής για τα παιδιά της Λέσβου
17 Δεκεμβρίου 2018
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Χορωδίας Animato
17 Δεκεμβρίου 2018

Η βασική υποστήριξη και η ασφάλεια ζωής στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών του Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Μοιράσου το άρθρο:

Η βασική υποστήριξη και η ασφάλεια ζωής και βοηθείας των μελών του δικτύου ήταν στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε η Ομάδα Κοινωνικής Προσφοράς του Φορέα Τουρισμού Μολύβου το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου.

Το πρωί στο σεμινάριο κατάρτισης που πραγματοποίησε το ΕΚΑΒ στο Συνεδριακό Κέντρο της Πέτρας είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν δημότες και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής Μολύβου – Πέτρας σχετικά με τις πρώτες βοήθειες, την βασική υποστήριξη ζωής(BLS) και την χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Μέσα από τις εισηγήσεις τους και την πρακτική άσκηση ο κ. Χαμαλέλλης Παναγιώτης,ο κ. Χρόνης Πιέρρος και ο κ. Βερβέρης Ασημάκης από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Λέσβου βοήθησαν τους καταρτιζόμενους να αφομοιώσουν και να κατανοήσουν πλήρως όλα όσα χρειάζονται για να προσφέρουν την βοήθειά τους όταν παραστεί ανάγκη.

Κύριος στόχος του Φορέα ξέχωρα από την κατάρτιση και την εκπαίδευση που αφορούσε το σεμινάριο, ήταν να σταλεί το μήνυμα σε όλους τους συνδημότες μας ότι με στοιχειώδη εκπαίδευση σε δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με μόνο εργαλείο τα χέρια τους μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην επανεκκίνηση μίας καρδιάς που έχει σταματήσει να λειτουργεί. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστεί η εκπαίδευση και άλλων πολιτών και παράλληλα θα αναληφθεί η πρωτοβουλία για την τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε κεντρικά σημεία των οικισμών Μολύβου και Πέτρας καθώς και σε σημεία εκπαίδευσης, αθλητισμού και χώρων μαζικής διέλευσης κοινού.

Το απόγευμα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Δελφίνια στον Μόλυβο ο κ. Ντούτσης Κωσταντίνος από την Διεύθυνση Ομαδικών Ασφαλειών της INTERAMERICAN μαζί με τον συντονιστή ασφαλιστικών συμβούλων κ.Παύλο Παπουτσάνη ενημέρωσαν τα μέλη του δικτύου πάνω σε θέματα που αφορούν την χρήση του ομαδικού συμβολαίου, την κάρτα υγείας, την ανάλυση των καλύψεων, την επέκταση του συμβολαίου κλπ. Το δίκτυο έχει συνάψει από το καλοκαίρι ομαδικό συμβόλαιο ασφάλειας ζωής και βοηθείας με την INTERAMERICAN προσφέροντας αυτό το προνόμια στα μέλη του. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν οι ειδικές κάρτες των μελών που έχουν εγγραφεί στο ομαδικό συμβόλαιο.

Στο κλείσιμο των δύο παραπάνω εκδηλώσεων ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου κ. Μόλβαλης Νίκος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές και τους εισηγητές των εκδηλώσεων, το ΕΚΑΒ και την INTERAMERICAN για την συνεργασία και υποστήριξη, την Δημοτική Κοινότητα Πέτρας και το ξενοδοχείο Δελφίνια για την παραχώρηση των χώρων τους.

Ανέφερε ότι αυτές οι ενέργειες κοινωνικής προσφοράς θα συνεχιστούν και με άλλες πρωτοβουλίες και τόνισε πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια επιμόρφωσης για την βασική υποστήριξη ζωής η οποία αποτελεί μια πηγή απόκτησης νέων δεξιοτήτων και μια κίνηση αλληλοβοήθειας, παροχής στήριξης και ελπίδας προς τον συνάνθρωπό μας.

Μοιράσου το άρθρο: