Προβλήματα στους οργανισμούς Δήμου Χίου λόγω μη ανάληψης νέων Δ.Σ.- ανακοίνωση από τη ΛΑΣ
10 Οκτωβρίου 2019
Ιατρικός Σύλλογος Χίου: δεν υπάρχει καμιά σοβαρή απειλή δημόσιας υγείας από πρόσφυγες/ μετανάστες
10 Οκτωβρίου 2019

Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στην αστυνομία στο επίκεντρο των επαφών των συνδικαλιστικών ενώσεων του κλάδου

Μοιράσου το άρθρο:

Η ανάγκη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων της αστυνομίας στο Βόρειο Αιγαίο και τα προβλήματα των εργαζομένων στον κλάδων ήταν το αντικείμενο επαφών που είχε χθες στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Βορείου Αιγαίου Ιωάννης Αραμπατζής, ο οποίος μαζί με τον ταμία και Αντιπρόσωπο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ)  Δημήτριο Αμούτζια είχε συναντήσεις με φορείς του νησιού. Για τις συναντήσεις αυτές, σε ανακοίνωσή της η  Ένωσης Αξιωματικών Βορείου Αιγαίου σημειώνει :

1) Συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και συζήτηση για τις συνέπειες της μεταναστευτικής κρίσης στην κοινωνία της Λέσβου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταναστευτικής Κρίσης και Αθλητισμού Βορείου Αιγαίου κ. Δημήτριος Κουρσουμπάς και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Βάλεσης, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών που υπηρετούν στο νησί και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο έργο μας, δηλώνοντας τη στήριξή τους σε ότι χρειαστεί. Άλλωστε και οι δυο προέρχονται από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, με μακροχρόνια προσφορά από θέσεις ευθύνης, ενώ διετέλεσαν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας.

2) Συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου Ταξίαρχο κ. Ελευθέριο Ντουρουντού, με τους οποίους συζητήθηκαν θεσμικά και υπηρεσιακά ζητήματα. Επίσης, τέθηκαν τα αιτήματα της Ένωσής μας για απόσπαση Αξιωματικών από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά και πρόσληψη διερμηνέων για τις Διευθύνσεις Αστυνομίας του Βορείου Αιγαίου, με τα οποία ο κ. Επιθεωρητής κατ’ αρχήν συμφώνησε και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει για την υλοποίησή τους.

4) Συνάντηση με τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, στους οποίους έγινε ενημέρωση για τα τρέχοντα συνδικαλιστικά, υπηρεσιακά και συνταξιοδοτικά θέματα. Κατά τη συνάντηση αυτή παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, οι οποίοι συμφώνησαν ότι από κοινού θα συνεχίσουν όλοι οι Αστυνομικοί του νησιού να αγωνίζονται για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, προσπαθώντας όσο το δυνατόν να βελτιώσουν τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται.

Η Ένωση Αξιωματικών Βορείου Αιγαίου βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους συναδέλφους για την καταγραφή, ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων τους, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση. Με τη βοήθεια και των λοιπών κοινωνικών φορέων, γίνεται προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να μπορεί να γίνει πράξη ο σκοπός του λειτουργήματος του Έλληνα Αστυνομικού, να υπηρετεί και να προστατεύει τον πολίτη.

Μοιράσου το άρθρο: