Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων
9 Δεκεμβρίου 2019
Μαζικός εμβολιασμός παιδιών και εφήβων στο ΚΥΤ της Λέσβου
9 Δεκεμβρίου 2019

Η βράβευση της Ερμιόνης για τον “παππού μου τον Σόκιαλη”

Η Ερμιόνη- μετά τη βράβευσή της - με την ηθοποιό Κατερίνα Διδασκάλου, που διάβασε βραβευμένα διηγήματα

Μοιράσου το άρθρο:

Με το 1ο βραβείο του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος του Ιδρύματος Λασκαρίδη – που συνοδευόταν και από επιταγή 1000 ευρώ – τιμήθηκε την Κυριακή «ο παππούς μου ο Σόκιαλης», το διήγημα της Ερμιόνης Γιαβρίμη, μαθήτριας της Β΄τάξης του Γυμνασίου Θερμής. Η τελετή βράβευσης έγινε στα γραφεία του ιδρύματος στον Πειραιά, παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου, των γονέων των μαθητών, φίλων, συγγενών τους κ.λ.π.

Προλογίζοντας το κείμενο η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πανάρετου σημείωσε, ότι όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής αναρωτήθηκαν «αν συνέβησαν στην πραγματικότητα τα περιστατικά, που περιγράφονται στο διήγημα ή τα έπλασε με τα φαντασία της η μαθήτρια» . Μάλιστα δεν αποκάλυψε το τέλος του διηγήματος, με αποτέλεσμα το κοινό να ξεσπάσει σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα, όταν τέλειωσε η ανάγνωση της ιστορίας.

Την Ερμιόνη συγχάρηκαν πολλοί γονείς μαθητών που παραβρέθηκαν για την απόφασή της να ερευνήσει, να μάθει και να καταγράψει την ιστορία του προγόνου της . Η τελετή βράβευσης ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων και αναμνηστικών δώρων στους μαθητές που πήραν τα βραβεία (3 για το Γυμνάσιο και 3 για το Λύκειο).

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Θερμής συγχαίρει την παλιά μαθήτρια του σχολείου για τη μεγάλη της διάκριση, που αντανακλά σε όλες τις σχολικές μονάδες, που φοίτησε και φοιτά και φυσικά στο χωριό της Θερμής ολόκληρο.

Ευχαριστεί επίσης την Γ.Γ. Αιγαίου κ. Χριστιάννα Καλογήρου, που βοήθησε να καλυφθεί το κόστος των εισιτηρίων και τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Αργυρίου, που εξακολουθεί να παραστέκεται στο σχολείο αθόρυβα και αποτελεσματικά.

Αναμνηστική φωτογραφία στο προαύλιο του Ιδρύματος Λασκαρίδη στο Πασαλιμάνι. Από αριστερά Στέλιος Γιαβρίμης (αδελφός ) Ερμιόνη Γιαβρίμη, Αντ.Βάλεσης (Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Θερμής ), Ερμιόνη Τζάνου (εξαδέλφη)

Μοιράσου το άρθρο: