Στη Λέσβο ο αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας
14 Μαρτίου 2019
Το ΚΚΕ για την ομιλία Μητσοτάκη στη Λέσβο
14 Μαρτίου 2019

Ικανοποίηση στην Αγιάσο για την ένταξη του Αναγνωστηρίου στο LEADER

Μοιράσου το άρθρο:

Ικανοποίηση στην Αγιάσο και στο Αναγνωστήριο από την ένταξη του έργου της αποκατάστασης της σκεπής του θεάτρου, στο πρόγραμμα LEADER  που επιτευχθεί μετά από αύξηση του ποσού των χρηματοδοτούμενων έργων, που είχε ανακοινώσει  από τη Μυτιλήνη πριν από μερικές μέρες η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Όπως τονίζει με ανακοίνωσή του  ΔΣ του Αναγνωστηρίου  ” Ευοδώθηκαν επιτέλους οι επίμονες και ποικιλότροπες προσπάθειες δύο και πλέον χρόνων της διοίκησης του Αναγνωστηρίου και άνοιξε ο δρόμος για την ανακατασκευή του θεάτρου μας. Πριν λίγες μέρες εγκρίθηκε τελικά η χρηματοδότηση της σχετικής πρότασης του Αναγνωστηρίου με «υπερδέσμευση» πόρων από το πρόγραμμα LEADER/CLLD του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Ο αγώνας της διοίκησης, των απανταχού της γης μελών και φίλων του Αναγνωστηρίου, αφού για δυο και πλέον χρόνια βολόδερνε ανάμεσα στις συμπληγάδες των νομικών κωλυμάτων και των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, δικαιώθηκε!

Η Πολιτεία, ως όφειλε απέναντι στην 125χρονη τεράστια εθνική, κοινωνική, πνευματική και πολιτιστική προσφορά του Αναγνωστηρίου, έστω και μετά από δυο και πλέον χρόνια, έπραξε επιτέλους το καθήκον της. Από τις πολλές πόρτες της κεντρικής εξουσίας που χτυπήσαμε τελικά άνοιξε μία, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την πολιτική ηγεσία του οποίου ευχαριστούμε, όπως επίσης τον βουλευτή Λέσβου Γιώργο Πάλλη, τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο, την Εριφύλη Χιωτέλη και τον Στρατή Νικολάου, που από τη θέση τους συνέδραμαν στην επίτευξη του πολυπόθητου στόχου.

Ο δρόμος άνοιξε, αλλά είναι μακρύς και δύσκολος! Πέρα από τις γραφειοκρατικές, πρέπει να ξεπεραστούν και σοβαρές πρακτικές δυσκολίες που προκύπτουν από τις απαιτήσεις του προγράμματος. Ελπίζουμε να τις υπερνικήσουμε με την υποστήριξη των ανθρώπων που στάθηκαν εξαρχής στο πλευρό μας και συνεχίζουν να μας συμπαραστέκονται. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μελετητές Στρατή Στ. Παπουτσέλλη και το Τεχνικό Γραφείο Μελετών, Επιβλέψεων, Κατασκευών του Σταύρου Ε. Παπουτσέλλη, τον Νίκο Bερβενιώτη και το Αρχιτεκτονικό Γραφείο του Γιώργου Ν. Bερβενιώτη, τον Γιάννη Κλ. Καλδέλη, καθηγητή ΤΕΙ Πειραιά, και το ΚΤΕ Πειραιά και Νήσων του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, τον Προϊστάμενό της ΕΤΑΛ Α.Ε Τάσο Περιμένη, το Γραφείο του Παναγιώτη Μυριτζή και των Συνεργατών του, τον Τοπικό (έντυπο και ηλεκτρονικό) Τύπο που πρόβαλε τα δίκαια αιτήματά μας συμβάλλοντας στην ικανοποίησή τους”

Μοιράσου το άρθρο: