Πανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
7 Σεπτεμβρίου 2019
Αγωνιστική Παρέμβαση: ‘Όχι σε άδικες ή μεροληπτικές τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών”
9 Σεπτεμβρίου 2019

«Ημέρες μνήμης Μικρασίας 2019»-Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου για το Αϊβαλί

Μοιράσου το άρθρο:

Γέμισε το Σαββάτο το βράδυ, η αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής για την ομιλία του Βλάση Αγτζίδη, δρ σύγχρονης Ιστορίας και συγγραφέα με θέμα «Αποτιμώντας τις ευθύνες για τη Μικρασιατική Καταστροφή – 100 χρόνια μετά». Ο κ. Αγτζίδης, ιστορικός με βαθειά γνώση του θέματος που διαπραγματεύθηκε, μίλησε στα πλαίσια της σειράς των πετυχημένων εκδηλώσεων με τίτλο «Ημέρες μνήμης Μικρασίας 2019 – 97 χρόνια μετά Θυμόμαστε, Γνωρίζουμε, Τιμάμε» που οργανώνει ο Σύλλογος κατοίκων Συνοικιών Κουλμπάρα και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι».

Σήμερα Δευτέρα στις 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής, στα πλαίσια της ίδιας σειράς εκδηλώσεων, θα παρουσιασθεί το ιστορικό έργο του Δημητρού Ψαρρού «Το Αιβαλί και η Μικρασιατική Αιολίδα» (Εκδόσεις Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης).

Ομιλητές θα είναι οι Παύλος Βογιατζής, πρώην Νομάρχης και βουλευτής και Στρατής Φραντζέσκος, αρχιτέκτονας Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί άγνωστο υλικό από τις επισκέψεις του Δημητρού Ψαρρού στο Αϊβαλί από το αρχείο του Γιώργου Παπαδόπουλου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Χατζηδανιήλ» και φίλους του συγγραφέα.

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου κατοίκων Συνοικιών Κουλμπάρα και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι», ολοκληρώνονται την ερχόμενη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου με συναυλία με «τραγούδια της προσφυγιάς, της ξενιτιάς και της μετανάστευσης», από την ορχήστρα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος» με την καλλιτεχνική επιμέλεια του π. Στρατή Γιουσμά Η συναυλία θα δοθεί στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία του Αϊ Γιάννη του Αρμένη της Κουλμπάρας Στην πλατεία αυτή πάει κανείς μέσω της οδού Τζουμαγιάς (δεύτερη κάθετος αριστερά της οδού Βερναρδάκη με είσοδο από το «Μουσικό Καφενείο»).

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής

Μοιράσου το άρθρο: