Δευτέρα πρωί από τη Μυτιλήνη ανοίγει πανιά η Aegean Regatta
16 Αυγούστου 2019
Ο Αλκιβιάδης Στεφανής στο “πληγωμένο” Αναγνωστήριο
16 Αυγούστου 2019

Ιστορικό περίπατο διοργανώνει την Κυριακή η ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ

Ο Αντώνης Αγρίτης μαχητής του ΔΣΛ

Μοιράσου το άρθρο:

Ιστορικό περίπατο, την Κυριακή, 18 Αυγούστου, διοργανώνει η ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ   στα σημεία του χωριού που έχουν αποτυπωθεί στην ιστορία για την Αντίσταση της Αγιάσου και της Λέσβου  .

Ο ιστορικός περίπατος θα ξεκινήσει στις 6:00 το απόγευμα της Κυριακής 18 Αυγούστου, από την πλατεία της αγοράς , προς τον άγιο Σπυρίδωνα, στο σημείο που σκοτώθηκε ο Στρατής Γραμμέλης στο μπλόκο των Γερμανών στις 28- 3-1944.

Όπως τονίζει η ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ ” Η ιστορική διαδρομή θα κατηφορίσει προς την είσοδο του χωριού, λίγο πιο πάνω από την πυροσβεστική, εκεί που σκοτώθηκε η Μαριάνθη Μαϊστρέλλη στο ίδιο μπλόκο. Επιστροφή στην πλατεία της αγοράς εκεί όπου πετάχτηκαν για εκφοβισμό τα νεκρά σώματα των πέντε μαχητών του ΔΣΛ, από τη μάχη στο ντάμι της Μπέρδας στις 2-10-1950, Χαράλαμπου Θεοδοσίου, Λευτέρη Παπαθανασίου, Κυριάκου Πασχαλιά, Παναγιώτη Καρετέλη, Αντώνη Αγρίτη. Εκεί μεταφέρθηκε και ο Στρατής Γζωντέλης ή Τινός, ακόμα ζωντανός από την ενέδρα που του έστησαν στη θέση Μπογιατζή, στη 1-9-1948, όπου τον αποτελείωσαν με μαχαιριές και τον περιέπαιξαν νεκρό βάζοντάς του τσιγάρο στο στόμα’.

Στην πλατεία θα υπάρχει έκθεση φωτογραφικού υλικού, έκθεση βιβλίου και θα γίνει πολιτική ομιλία.

 

Μοιράσου το άρθρο: