“Να μαγευτώ και να μεθύσω…Όταν η ποίηση συναντά την μουσική” από το 5ο γυμνάσιο Μυτιλήνης
22 Μαΐου 2019
Ξεκινά τη λειτουργία του το Κέντρο Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Λέσβου «ΚΑΛΟΤΡΟΠΙΟ
22 Μαΐου 2019

Και η ΛΑΕ απαντά στην Ανταρσία

Μοιράσου το άρθρο:

Απάντηση και της ΠΕ Λαϊκής Ενότητας Λέσβου στην ανακοίνωση της “Ανταρσύα στο Αιγαίο”:

“Με θλίψη διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Βόρειο Αιγαίο, όπου λίγες μέρες πριν τις εκλογές, στρέφεται, μεταξύ άλλων, εναντίον της περιφερειακής παράταξης “Ο άλλος δρόμος” και στα μέλη της Λαϊκής Ενότητας που συμμετέχουν σε αυτόν. Φαίνεται πως η αφίσα που εξέδωσε η νΚΑ και το ΝΑΡ τις προηγούμενες μέρες δεν αποτέλεσε κάποιο “ατόπημα”, παρότι βρήκε την κατακραυγή του πλήθους των αριστερών πολιτών, αλλά συνειδητή πολιτική επιλογή.

Ό,τι δηλαδή οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτιμούν να επιτίθενται στις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις, ώστε να αυτο-ανακηρυχτούν θεματοφύλακες της αριστεράς και του αντιφασιστικού αγώνα, παρά στις συστημικές δυνάμεις που αποφασίζουν και υλοποιούν εις βάρος των εργαζόμενων τάξεων.

Όσο μας αφορά, η επιλογή της Λαϊκής Ενότητας να στηρίξει τοπικά τον Στράτο Γεωργούλα αποτέλεσε μία συλλογική απόφαση, ενώ η συνεργασία με στελέχη του ΕΠΑΜ έγινε πάνω στις βάσεις του προγράμματος του “Άλλου δρόμου” που χαρακτηριστικά αναφέρει πως πρόκειται για ένα πλατύ αυτοδιοικητικό σχήμα, στη βάση προϋπάρχοντων κινήσεων που λειτούργησαν τα προηγούμενα χρόνια και ενσωματώνουν με σαφήνεια, αριστερά, αντι-νεοφιλελεύθερα, αντιμνημονιακά, αντικυβερνητικά κινηματικά χαρακτηριστικά για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά συμφέροντα […].

Επιλέξαμε να μην οχυρωθούμε πίσω από την ασφάλεια της “αλήθειας” μας, αλλά να συμπράξουμε με εκείνες τις δυνάμεις που αντιμάχονται στις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως αυτές εκφράζονται και στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Άλλωστε είμαστε σε καλύτερη θέση να γνωρίζουμε κατά πόσο τα στελέχη του ΕΠΑΜ τοπικά εκφράζουν εθνικιστικές απόψεις και στην περίπτωση αυτή, θα ήμασταν οι πρώτοι που θα τις περιθωριποιούσαμε, γιατί δε πιστεύουμε γενικά και αόριστα στην καταγγελεία, αλλά στη ζύμωση και στο ριοπσσζατικό μετασχηματισμό των πολιτικών θέσεων και απόψεων σε ανθρώπους και πολιτικούς σχηματισμούς.

Τα παραπάνω αποτελούν την τελευταία τοποθέτηση επί του θέματος, εφόσον δε θα συναινήσουμε παραπάνω σε όποιον και όποια επιθυμεί να επιβάλλει εντός της Αριστεράς την ανθρωποφαγία, έναντι της συνεργασίας σε πολιτικό και κινηματικό επίπεδο, που αποτελεί από τις βασικές ανάγκες του κόσμου, ώστε να πιστέψει ξανά στη δύναμη του να αγωνίζεσαι και να κερδίζεις, συλλογικά, ενωτικά και ριζοσπαστικά.”

Μοιράσου το άρθρο: