Χίος: Σύλληψη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
18 Δεκεμβρίου 2019
1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Ιαματικού Τουρισμού και Τουρισμού Ευεξίας
19 Δεκεμβρίου 2019

Και με το δήμο Δυτικής Λέσβου μνημόνιο συνεργασίας η Πόλη Σουίνιγκ της Κίνας

Μοιράσου το άρθρο:

Μνημόνιο συνεργασίας με την Πόλη Σουίνιγκ της επαρχίας Σιτσουάν της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας υπέγραψε σήμερα το πρωί ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, σε μία ελπιδοφόρα πρωτοβουλία που δύναται να ανοίξει νέους ορίζοντες στο νεοσύστατο -και κατεξοχήν τουριστικό- Δήμο του νησιού.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος υποδέχτηκε στο γραφείο του την υψηλόβαθμη κυβερνητική αντιπροσωπεία του Δήμου Σουίνιγκ με επικεφαλής την Διευθύντρια της Μόνιμης Επιτροπής και υπεύθυνης Επικοινωνίας του Δήμου Σουίνινγκ (Member of the Standing Committee Director) κα. Tu Hong, η οποία βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Λέσβο στο πλαίσιο δράσεων του Γεωπάρκου Λέσβου. Το Μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη, προωθήθηκε με καταλύτη τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Νίκο Ζούρο που εδώ και χρόνια αναδεικνύει το Απολιθωμένο Δάσος, προσελκύοντας το ενδιαφέρον φορέων από την Κίνα που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τις προσπάθειες ανάδειξης και αξιοποίησης των φυσικών μνημείων του πλανήτη. Μάλιστα η επίσκεψη της αντιπροσωπείας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο πλαίσιο συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, με σκοπό την προστασία και συντήρηση των απολιθωμάτων του Εθνικού Γεωπάρκου Shehong και της αναγνώρισης της περιοχής του Δήμου Suining της Κίνας ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Τα κυβερνητικά στελέχη

Η επίσκεψη της υψηλόβαθμης κυβερνητικής αντιπροσωπείας από την Κίνα αποτελείτο πέραν της κας Tu Hong και από τους: Zhang Zhi (Deputy Director – Suining Natural Resources and Planning Bureau- Υπεύθυνος Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Δήμου Σουίνινγκ), Huang Peng (Deputy Director – Hedong New District Management Committee- Αναπλ. Διευθυντής της Νέας Διοίκησης της Επαρχίας του Hedong), Huang Peng (Pengxi Country Committee of the CPC; the Department of Publicity – Member of the Standing Committee Director), Chen Liguo (Daying Country Government – Deputy Mayor) και Yin Quanjum (Shehong Municipal Government – Deputy Mayor). Παρόντες στη συνάντηση ήταν ακόμα ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Νικόλαος Ζούρος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου Άρης Ελευθερίου και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Τουρισμού και Πολιτισμού Αφροδίτη Βατή.

Ο Δήμος Suining (Σουίνινγκ)

Ο Δήμος Suining βρίσκεται στην επαρχία Sichuan, Νοτιοδυτικά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με πληθυσμό 65,8798 κατοίκους. Ο τουρισμός της περιοχής είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένος και αποτελεί σημαντικό οικονομικό και οικολογικό κέντρο για την χώρα της Κίνας. Την τελευταία δεκαετία η περιοχή εξελίχθηκε από μια αγροτική επαρχία σε ένα πράσινο αστικό κέντρο. Παραδοσιακές βιομηχανίες μετεξελίχθηκαν με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής πληροφόρησης, των ειδικών μηχανημάτων, του εξειδικευμένου εξοπλισμού και των νέων υλικoτεχνικών μέσων σε ποικίλα και μοντέρνα αναπτυσσόμενα είδη βιομηχανιών. Η θαυμαστού τοπίου πόλη του Δήμου Suining έχει κερδίσει επάξια περιζήτητους τίτλους όπως «Παγκόσμια Πράσινη Πόλη» και «Διεθνής Πόλη Πάρκων».

Γιατί συνεργασία με τον Δήμο Σουίνινγκ

Οι λόγοι τώρα που ο Δήμος Δυτικής Λέσβου δράττει την ευκαιρία της επίσκεψης της υψηλόβαθμης κυβερνητικής αντιπροσωπείας από την Κίνα και τον Δήμο Σουίνινγκ της επαρχίας Σιτσουάν, συμπυκνώνονται ως εξής:

· Μεγάλη ανάπτυξη στις διακρατικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Η συνεργασία των δύο Δήμων θα συμβάλλει στην ανάπτυξη αυτών των σχέσεων και ειδικά μεταξύ της ελληνικής και της κινεζικής κοινωνίας.

· Δυνατότητα ανάπτυξης τουριστικών σχέσεων. Η κινεζική αγορά είναι από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό λόγω των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και της κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται αύξηση των τουριστών από την Κίνα στη Λέσβο χωρίς να έχουν αναληφθεί ιδιαίτερες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

· Δυνατότητες προβολής της Λέσβου και των προϊόντων της (κυρίως τυροκομικά προϊόντα, ούζο, ελαιόλαδο) στην Κίνα από την οποίο η χώρα μας δέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών.

· Δυνατότητες αύξησης του εμπορίου αγροτικών προϊόντων και την επίτευξη επιχειρηματικών συνεργασιών στον αγροδιατροφικό τομέα.

· Δυνατότητες συνεργασίες στον οικολογικό τομέα με την συνεργασία Πολιτιστικών Ιδρυμάτων και Πολιτιστικών Συλλόγων. Σημειώνουμε ότι το Suining είναι μια περιοχή με μεγάλη πολιτιστική παράδοση και παρουσία Φορέων με μεγάλη δραστηριότητας.

Μοιράσου το άρθρο: