Ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους της Μυτιλήνης
14 Σεπτεμβρίου 2020
Λέσβος: Μόλις 800 πρόσφυγες στη νέα δομή – 21 συνολικά τα κρούσματα covid-19
14 Σεπτεμβρίου 2020

Κάλεσμα της “Πυξίδας” στο αυριανό συλλαλητήριο στην πλατεία Σαπφούς

Μοιράσου το άρθρο:

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής παράταξης, «Με Πυξίδα Τον Πολίτη», Ανδρεαδέλλη Βασιλική, Ζερβού Μαρία,,Μαλλιαρός Δημήτρης και Χιωτέλλη Εριφύλη, καλoύν τα μέλη της παράταξης και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο αύριο Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στη πλατεία Σαπφούς.

Κύρια αιτήματα της κινητοποίησης σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη είναι:

· Μείωση του προσφυγικού πληθυσμού στο νησί. Να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση με πρώτο βήμα την άμεση μεταφορά περίπου 5.000 προσφύγων που έχουν νόμιμο δικαίωμα μετακίνησης και στη συνέχεια των υπολοίπων.

· Στελέχωση του νέου γραφείου εξέτασης αιτημάτων ασύλου με επαρκές προσωπικό, ώστε η διαδικασία να προχωρά γρήγορα και σωστά.

· Να μην δημιουργηθεί ξανά το όνειδος του καταυλισμού της Μόριας ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι να συνέλθουν από την τεράστια επιβάρυνση που υπέστησαν.

· Να δημιουργηθούν δομές υγείας για τους αιτούντες άσυλο, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της διαμονής τους να έχουν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, ώστε να μην επιβαρύνεται το νοσοκομείο της πόλης, να γίνονται οι απαραίτητοι εμβολιασμοί κλπ

· Νέες δομές υγείας εκτός νοσοκομείου να αναλάβουν τη διαχείριση των ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Κορονοϊού καθώς και το σύνολο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης των προσφύγων – μεταναστών.

· Όχι σε κάθε σχέδιο για κλειστές δομές – φυλακές.

Μοιράσου το άρθρο: