Να σταματήσουν τα έργα στο Βαλιδέ Τζαμί ζητά ο Κ. Μουτζούρης
14 Ιουλίου 2020
Στη Βουλή η υποστελέχωση της ΔΟΥ Μυτιλήνης από Γ.Μπουρνού
14 Ιουλίου 2020

Καμία νέα προσφυγική δομή στη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο:

Στην διάψευση δημοσιευμάτων τοπικών μέσων της Λέσβου, αναφορικά με τη δημιουργία νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθώς και νέας Δομής Φιλοξενίας στην Δυτική Λέσβο, προχώρησαν σήμερα κύκλοι του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς όπως τονίζουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Όπως τονίζουν, “κανένα νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ούτε νέα Δομή Φιλοξενίας στην Λέσβο δεν “ιδρύεται” στον νέο Οργανισμό του Υπουργείου Μετανάστευσης  και Ασύλου. Στον νέο Οργανισμό αποτυπώνεται αποκλειστικά και μόνο η υφιστάμενη κατάσταση των Κ.Υ.Τ. και δομών της χώρας που υπάγονται στην αρμόδια Διεύθυνση της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης“.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το υπάρχον Κ.Υ.Τ. της Μόριας αναφέρεται ως Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο Μυτιλήνης στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης του Δήμου Λέσβου, της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου”, ενώ προσωρινή δομή καραντίνας, η οποία έχει ήδη χωροθετηθεί από τις 22 Μαΐου ως “Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο Δυτικής Λέσβου στη θέση «ΚΑΣΤΕΛΙΑ», στον οικισμό Αργένου, στη Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας, του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.  

Παράλληλα, διευκρινίζουν ότι η  Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας,  λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για τον διαχωρισμό των νέων αφίξεων ως μέτρο πρόληψης εξάπλωσης του Covid-19 στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και την τοπική κοινωνία της Λέσβου.

Τέλος, τονίζουν ότι στον Οργανισμό δεν αναφέρεται η δομή καραντίνας της δομής του Καρά Τεπέ ακριβώς επειδή η νομική και διοικητική του υπόσταση δεν υπάγεται στις αρμοδιότητες του  Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μοιράσου το άρθρο: