Μήνυμα του δημάρχου Μυτιλήνης για τα μέτρα του δήμου για τον κορονοϊό
24 Μαρτίου 2020
Ενίσχυση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τηλέφωνα επικοινωνίας Δ. Χίου
24 Μαρτίου 2020

Υπερψηφίστηκαν οι ΠΝΠ για το Προσφυγικό-Καταψήφισε η Αντιπολίτευση-Τι λέει το ΚΚΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Οι δύο ΠΝΠ για το Προσφυγικό υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.  Αφορούν τις επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να δημιουργηθούν οι κλειστές δομές προσφύγων και μεταναστών. Υπέρ ψήφισε μόνο η Νέα Δημοκρατία ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης ψήφισαν κατά. Μετά την έγκριση από την επιτροπή η ΠΝΠ εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής που θα γίνει την Πέμπτη 26 Μαρτίου.

Το ΚΚΕ κατήγγειλε ταυτόχρονα την κυβέρνηση που εμμένει να φέρνει στη Βουλή νομοσχέδια που δεν αφορούν την πανδημία του νέου κορονοϊού.

“Είναι βαριές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση στα νησιά, τόνισε η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, προσθέτοντας ότι θα γίνει πιο εκρηκτική με τον εγκλεισμό χιλιάδων ανθρώπων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης”. Σημείωσε ότι βαριές είναι οι ευθύνες και για το όργιο των ΜΑΤ στα νησιά, αλλά και για τη δράση παρακρατικών ομάδων. Επιπλέον χαρακτήρισε επικίνδυνες, απάνθρωπες και φαιδρές τις κυβερνητικές δηλώσεις για να σταλούν πρόσφυγες και μετανάστες σε ξερονήσια και βραχονησίδες.

Τόνισε ότι πρέπει να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι από τις φυλακές-υγειονομικές βόμβες και γρήγορα να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους. Επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ οι διαδικασίες ασύλου να γίνονται στο έδαφος της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία και την Ελλάδα όπου είναι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες. Σε ό,τι αφορά την ΠΝΠ για την αναστολή των διαδικασιών άσυλου για ένα μήνα, υπογράμμισε πως αφ’ ενός μεν καταπατά το Διεθνές Δίκαιο και αφ’ ετέρου δε αυξάνει τον αριθμό των εγκλωβισμένων στη χώρα με βάση τον Κανονισμό του Δουβλίνου και την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας.

Μοιράσου το άρθρο: