Λέσβος: Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή στο “Πολύκεντρο Σκοπέλου”
30 Οκτωβρίου 2020
“Πυξίδα”: Όχι στην εκ περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. Μυτιλήνης
30 Οκτωβρίου 2020

Λέσβος: Νέες δράσεις στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής

Μοιράσου το άρθρο:

Μετά τις επιτυχημένες δράσεις του Οκτωβρίου, οι οποίες προσέλκυσαν πλήθος κόσμου από όλη τη Λέσβο, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής συνεχίζει τη δραστηριότητά του και τον Νοέμβριο με νέες πρωτοβουλίες και δράσεις.

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 κατά τις ώρες 10.00-12.00, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, να επισκεφτούν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής και να πάρουν μέρος σε πολλές διασκεδαστικές, εκπαιδευτικές δράσεις. Μέσα από ποικίλες καλλιτεχνικές και πολυαισθητηριακές δραστηριότητες, καθώς και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Παιδιά όλων των ηλικιών μαζί με τις οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία, να ανακαλύψουν την πλούσια βιοποικιλότητα του Κόλπου Καλλονής και την αξία των υγροτόπων του, να ενημερωθούν για τους κινδύνους που διατρέχουν και να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία τους.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής μαζί με τους μικρούς του φίλους θα   κατασκευάσουν τα δικά τους κιάλια, που θα τα χρησιμοποιήσουν σε όλες τις μελλοντικές εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών, θα γνωρίσουν όλα τα πουλιά, που αποτελούν τους φθινοπωρινούς επισκέπτες του νησιού μέσα από παιχνίδια μνήμης, παζλ και θα δημιουργήσουν τις δικές τους φιγούρες πουλιών από χαρτόνι και φυσικά υλικά. Αυτές και άλλες ακόμη εκπλήξεις  περιμένουν, όσους επισκεφθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής.

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του ΒΒC «H λιμνοθάλασσα του Αριστοτέλη». Θα προλογίσει ο Δρ. Γιώργος Κόκκορης, Καθηγητής του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση για όλους τους επισκέπτες στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής.

Όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία Covid-19 θα τηρηθούν αυστηρά. Η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων είναι απαραίτητες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22510-47033.

Μοιράσου το άρθρο: