Συγχαρητήρια Κουρσουμπά σε ομάδες βόλεϊ
26 Ιουνίου 2020
Ο Γ. Μπουρνούς σε παραλία Θερμής, Μιστεγνά και Νέες Κυδωνίες
26 Ιουνίου 2020

Μ. Κομνηνάκα: “Δεν υπάρχει λύση του Προσφυγικού χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ”

Μοιράσου το άρθρο:

Την πρόταση του ΚΚΕ να γίνεται η διαδικασία παροχής ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας κι έπειτα οι πρόσφυγες να κατευθύνονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιθυμούν, επανέφερε η βουλευτής του Κόμματος, Μαρία Κομνηνάκα, σε συζήτηση που έγινε σε επιτροπή της Βουλής.

Μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων που συνεδρίασε με θέμα «Οι διεθνείς δράσεις της Ελλάδος για το μεταναστευτικό ενόψει και της νέας πολιτικής της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο» τόνισε ότι δεν υπάρχει λύση ούτε καν αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικό- μεταναστευτικού χωρίς σύγκρουση με το αντιδραστικό πλαίσιο της ΕΕ, τη συμφωνίας της με την Τουρκία και τον κανονισμό του Δουβλίνο.

Πρόσθεσε ότι αυτό το πλαίσιο έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και οι κυβερνήσεις έχουν αναλάβει το ρόλο του δεσμοφύλακα για λογαριασμό της ΕΕ διολισθαίνοντας σε μεθόδους καταστολής.

Ανέφερε ακόμα ότι η Τουρκία εργαλιοποιεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό και πως η ΕΕ της έδωσε αυτό το δικαίωμα ενισχύοντας την προκλητικότητα της Άγκυρας.

Μοιράσου το άρθρο: