Δεκατέσσερα κρούσματα σε Λέσβο, τέσσερα σε Λήμνο και δύο σε Σάμο
26 Νοεμβρίου 2020
Γιάννης Μπουρνούς: “Να μετατεθεί το “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”
26 Νοεμβρίου 2020

Μαζικά τεστ στο Δήμο Δυτικής Λέσβου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Μοιράσου το άρθρο:

Την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και την επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση μαζικών τεστ στο πληθυσμό, ζητά η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Γιάννης Συκάς, και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιώργος Σαλταμάρας, Χαράλαμπος Μαργατίτης, Αντώνης Πανταχός, Σταύρος Βαξεβάνης και Θέμης Κλιομιδιώτης σε δήλωση τους τονίζουν: “Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται ανησυχητικά στην περιοχή του Δήμου μας. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε καθώς η μέχρι τώρα εμπειρία μας έχει δείξει ότι ο συγκεκριμένος ιός είναι απρόβλεπτα μεταδοτικός. Παρατηρούμε ότι ο αριθμός κρουσμάτων είναι πιο μεγάλος στα μικρά χωριά και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε τον γερασμένο πληθυσμό των χωριών μας. Η καραμέλα της ατομικής ευθύνης, που καθημερινά τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση μας χρεώνουν ως αιτία μετάδοση των κρουσμάτων, δεν καλύπτει την ουσιαστική απραξία της. Εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία όλες οι κυβερνήσεις απαξίωσαν το δημόσιο σύστημα υγείας επιτρέποντας έτσι να γίνει εμπορεύσιμο είδος η υγεία. Τώρα όμως το φίδι από την τρύπα παλεύουν να το βγάλουν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας”.

Στη συνέχεια τονίζουν ότι “επειδή η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη όπως στη Βόρεια Ελλάδα” ζητούν:

1. Να ενισχυθεί η πολιτική προστασία του δήμου για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

2. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ να επισκεφτούν τα χωριά για να γίνουν μαζικά τεστ στον πληθυσμό.

3. Να απαιτήσει η Δημοτική Αρχή να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας μαζί με τα Αγροτικά Ιατρεία με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν, όχι μόνο τώρα σ ’αυτή τη δύσκολη περίοδο, αλλά και για όταν περάσει η πανδημία.

4. Να απαιτήσει άμεσα να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό όλες οι ελλείψεις στο Βοστάνειο νοσοκομείο, καθώς είναι η μόνη μονάδα φροντίδας δευτεροβάθμιου επιπέδου του νησιού, ώστε να ανταποκριθεί όχι μόνο σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο αλλά διαρκώς.

Μοιράσου το άρθρο: