Αγωνιστικό κάλεσμα από ΠΕΚ: “Ούτε στη Μόρια, ούτε στη Καράβα, ούτε πουθενά”
23 Φεβρουαρίου 2020
Χίος: συγκέντρωση κατά της επίταξης- “αποφασισμένοι να πούμε ΟΧΙ”
23 Φεβρουαρίου 2020

Με πικ-νικ οι γυναίκες του Μανταμάδου είπαν Όχι στην Καράβα

Μοιράσου το άρθρο:

Με ντόπια εδέσματα, χαμόγελα και ειρηνική διάθεση οι γυναίκες του Μανταμάδου και συγκεκριμένα ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου διοργάνωσαν εκδρομή στην Καράβα, στη θέση Καβακλή, στο σημείο που έχει επιτάξει η κυβέρνηση για την δημιουργία κλειστής δομής.

Πολλές γυναίκες με μικρά παιδιά συμμετείχαν στην κινητοποίηση όπου φύτεψαν συμβολικά και μια ελιά θέλοντας να δείξουν ότι οι οποίες διαμαρτυρίες θα γίνουν ειρηνικά.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μανταμάδου Μαρία Γροσομανίδη, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ δήλωσε: “Σε μια συμβολική κίνηση ήρθαμε σήμερα στο Καβακλή για να υπενθυμίσουμε στην Κυβέρνηση ότι δεν το βάζουμε κάτω είμαστε εδώ τους περιμένουμε και θ’ αντισταθούμε”.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η βουλευτής νομού Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, η οποία δήλωσε στην ΕΡΤ: ” Είμαστε εδώ για να δώσουμε σάλπισμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού που θα πρέπει να σημάνει σε όλο το νησί. Με την παρουσία μας εδώ συμπαραστεκόμαστε στο Σύλλογο Γυναικών Μανταμάδου. Ο Λεσβιακός λαός θα πρέπει να απαντήσει με αγωνιστικότητα και μαζικότητα στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και στα σχέδια που έχει να μετατρέψει τη Λέσβου σε ένα τεράστιο κέντρο-φυλακή που εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους. Να μην δημιουργηθεί καμία νέα δομή και να κλείσουν τα υπάρχοντα και η ΕΕ ας αναλάβει τις ευθύνες της. Ο λαός του νησιού είναι αποφασισμένος και θα υπάρχει αγωνιστική απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης.”

Μοιράσου το άρθρο: