Τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία στη Λήμνο
30 Νοεμβρίου 2020
ΠΟΒΑ ΑμεΑ- Νοσοκομείο Χίου: Δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας για την 3η Δεκέμβρη
30 Νοεμβρίου 2020

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2021 παρατείνεται το στεγαστικό πρόγραμμα για αιτούντες διεθνή προστασία “ΕSΤΙΑ”

Μοιράσου το άρθρο:

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η χρηματοδότηση του προγράμματος “ESTIA 2021: Στεγαστικό Πρόγραμμα για Αιτούντες Διεθνή Προστασία”το οποίο πλέον διαχειρίζεται το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολόγησε θετικά το πρόγραμμα, το οποίο  θα έχει διάρκεια 12 μηνών και προϋπολογισμό, 91.513.400 ευρώ, ο οποίος θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου μέσω έκτακτων πόρων του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. Το νέο πρόγραμμα θα προσφέρει αυξημένες κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ θα εισάγει μία νέα μορφή δομών φιλοξενίας, περιορισμένης δυναμικότητας, για εξαιρετικά ευάλωτες περιπτώσεις ωφελούμενων.

Νέες προτάσεις δε θα γίνονται δεκτές: (α) στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, (β) στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, (γ) στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, (δ) στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, (ε) στο Δήμο Λέρου και (στ) στο Δήμο Κω.

Υφιστάμενες μονάδες που λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου και στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου εντάσσονται έως και τις 30 Νοεμβρίου 2021, οπότε και διακόπτεται η λειτουργία του προγράμματος.

Σήμερα, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δημοσίευσε τη σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, στην οποία εξειδικεύονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση του προγράμματος. Στόχος του υπουργείου είναι να ενισχύσει περαιτέρω τα οφέλη των τοπικών κοινωνιών στις οποίες φιλοξενούνται οι ωφελούμενοι του προγράμματος, μέσω της εποικοδομητικής αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων και  να ενθαρρύνει τη συμμετοχή και άλλων, πέραν των 12 δημοτικών αρχών, που ήδη υλοποιούν το πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη περίοδο υλοποίησης του προγράμματος, κατά τη διάρκεια της οποίας δέχτηκε αιτήσεις για 22.246 θέσεις φιλοξενίας, τη διάρκεια λειτουργίας των οποίων θα επεκτείνει την επόμενη χρονιά, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2021 θα αναλάβει επιπλέον 6.500 θέσεις στέγασης, που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν υπό τη διαχείριση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Μοιράσου το άρθρο: