Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα τα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO
14 Ιανουαρίου 2021
Ιδρύθηκε γραφείο ΕΛΓΑ Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη-Δήλωση Χ.Αθανασίου
14 Ιανουαρίου 2021

Μια αγκαλιά τα ροζ Φλαμίνγκο στον υγρότοπο της Καλλονής

Φώτο Χριστόφορος Σαμαράς

Μοιράσου το άρθρο:

Μια αγκαλιά για να ζεσταθούν γίνονται όλα τα Φλαμίνγκο, που ξεχειμωνιάζουν στους υγροτόπους της Λέσβου, μια αγκαλιά, που την αποτύπωσε, πριν δύο μέρες, ο φωτογραφικός φακός του Χριστόφορου Σαμαρά, στον υδροβιότοπο της Αλυκής στην Καλλονή.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντολόγο υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, Ελένη Γαληνού, το Φλαμίνγκο ή Φοινικόπτερο (Phoenicopterus roseus) που συναντάται στους υγροτόπους της Λέσβου, είναι το μεγαλύτερο (Greater Flamingo) και κατά κοινή ομολογία το σήμα κατατεθέν των υγροτόπων της Λέσβου!

Ο Κόλπος Καλλονής θεωρείται μια από τις σημαντικές περιοχές στην Ελλάδα όπου τα Φλαμίνγκο μαζεύονται για να ξεχειμωνιάσουν. Αρχές του χειμώνα στις μετρήσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, στην Αλυκή Καλλονής καταγράφηκαν 1400 Φλαμίνγκο και άλλα σχεδόν 100 στην Αλυκή Πολυχνίτου. Ομάδες όμως  βλέπουμε το χειμώνα σε πολλούς άλλους υγρότοπους: ποταμό Τσικνιά, έλος Παρακοίλων, Εννιά Καμάρες, υγρότοπο Μέσσων, έλος Νυφίδας και στα ρηχά της θάλασσας.

Μοιράσου το άρθρο: