Σε… καραντίνα και ο ρουκετοπόλεμος λόγω κορονοϊού
24 Μαρτίου 2020
Υπερψηφίστηκαν οι ΠΝΠ για το Προσφυγικό-Καταψήφισε η Αντιπολίτευση-Τι λέει το ΚΚΕ
24 Μαρτίου 2020

Μήνυμα του δημάρχου Μυτιλήνης για τα μέτρα του δήμου για τον κορονοϊό

Μοιράσου το άρθρο:

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει λόγω κορονοϊού και αποσυμφόρηση του ΚΥΤ είναι μεταξύ των θεμάτων για τα οποία πιέζει ο δήμος Μυτιλήνης , όπως τονίζει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης. Ενημερώνει ότι θα γίνουν έκτακτες προσλήψεις στην καθαριότητα και θα ενισχυθεί το πρόγραμμα “βοήθεια στο σπίτι”, και καλεί τους δημότες να μείνουν στο σπίτι:
Συνδημότες μου,

Σας απευθύνομαι και πάλι ως Δήμαρχος και ως γιατρός, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζεται και εξαπλώνεται. Ακολουθούμε πάντα τις συμβουλές των ειδικών.

Προτεραιότητα του Δήμου μας είναι να φροντίζουμε τον άνθρωπο για να σώσουμε ζωές. Στόχος μας είναι ο περιορισμός της διάδοσης του ιού. Δίνουμε το «παρών» στις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή εκδώσαμε φυλλάδια με οδηγίες τα οποία διανείμαμε στους συνδημότες μας.

Η συμβουλή μου είναι να μη φέρεστε ως υγιείς, αλλά να σκέφτεστε ότι μεταφέρετε τον ιό που μπορεί να μεταδώσετε στον συνάνθρωπό σας.

Ο Δήμος Μυτιλήνης συνεχίζει τις απολυμάνσεις σε όλα τα σχετικά δημόσια κτήρια, καθώς επίσης και στα πάρκα-πλατείες και κοινόχρηστους χώρους.

Με ενέργειές μας πετύχαμε – πριν την έξαρση της νόσου – να μην εισέρχονται πλέον μετανάστες στο ΚΥΤ της Μόριας. Με την βοήθεια της αστυνομίας περιορίσαμε την έξοδό τους από το ΚΥΤ στην πόλη και στα γύρω χωριά.

Πιέζουμε για μαζική αποσυμφόρηση της δομής του ΚΥΤ της Μόριας μέχρι το κλείσιμο της.

Με έκτακτο συμβούλιο δια περιφοράς καταθέτουμε πρόταση για απαλλαγή από τα αναλογούντα Δημοτικά τέλη, καθώς και των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας, για όσο χρόνο διαρκούν οι περιορισμοί του κορονοϊού, στις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει ή περιορίσει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.

Δημιουργούμε τις επόμενες ημέρες τηλεφωνικό αριθμό στον οποίο μπορούν να απευθύνονται οι Δημότες για να λαμβάνουν συμβουλές καθώς και ψυχολογική υποστήριξη.

Με την ενίσχυση της «Βοήθειας στο Σπίτι» και την αρωγή των εθελοντών θα παρέχεται στους ανήμπορους συμπολίτες μας βοήθεια ως προς την αγορά τροφίμων – σίτιση, την αγορά φαρμάκων, καθώς και την παροχή στις ευάλωτες ομάδες τροφίμων και υγειονομικού υλικού.

Προχωράμε στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στον τομέα της Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας.

Ευχαριστούμε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων για την συμβολή τους στο δύσκολο αυτό έργο, την ομάδα εθελοντών και όλων των υπαλλήλων του Δήμου μας.

Συμπολίτες μου, χρειάζεται αισιοδοξία.

Η νίκη θα έρθει όταν όλοι πειθαρχήσουμε και επιδείξουμε ατομική και κοινωνική ευθύνη για τις ζωές μας και την υγεία μας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Μοιράσου το άρθρο: