Δεκαεπτά κρούσματα σε Λέσβο, επτά σε Χίο και ένα σε Λήμνο
2 Δεκεμβρίου 2020
Αντιδράσεις των δημοτικών παρατάξεων στην επιλογή χώρου για το νέο ΚΥΤ στη Μυτιλήνη
2 Δεκεμβρίου 2020

Μόνο ένα θετικό στα rapid test σε Καλλονή και Σκαλοχώρι

Μοιράσου το άρθρο:

Χωρίς κανένα θετικό σε 112 τεστ ανίχνευσης αντιγόνου της covid-19 που πραγματοποιήθηκαν δωρεάν στους πολίτες, ολοκλήρωσε το μεσημέρι τον έλεγχο στην Καλλονή της Λέσβου η Κινητή Ομάδα Υγείας του Κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Μετά από την Καλλονή το κλιμάκιο διενήργησε δειγματοληπτικό έλεγχο και στους κατοίκους του Σκαλοχωρίου, όπου τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν διαγνωσθεί πολλά κρούσματα κορονοϊού.  Προσήλθαν 115 πολίτες και  βρέθηκε ένα θετικό και ένα αμφίβολου αποτελέσματος, και τα δύο άτομα βρίσκονται εδώ και μέρες σε καραντίνα ως επαφές γνωστών κρουσμάτων. Σε όλους τους κατοίκους του Σκαλοχωρίου διενεργήθηκε και μοριακό τεστ όπου τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Κρίθηκε σκόπιμο να γίνουν και εκεί τεστ, καθώς το χωριό  έχει επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα και έχει μεγάλο αριθμό κατοίκων μεγάλης ηλικίας.  Ικανοποίηση από τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, και την πρόεδρο του Σκαλοχωρίου, Δέσποινα Μαϊάκη, για τα αποτελέσματα αλλά και μηνύματα ότι δεν εφησυχάζουμε για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας.

Σήμερα από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 17 νέες μολύνσεις για τη Λέσβο. Στο νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται 24 άνθρωποι από τους οποίους οι τρεις διασωληνωμένοι.

Μοιράσου το άρθρο: