Στην τελική ευθεία υλοποίησης η ανάπλαση της περιφερειακής πρόσβασης Κάστρου Μυτιλήνης
20 Αυγούστου 2019
Σηματοδοτήθηκε η Πεζοπορική διαδρομή Κλειδού- Δασκαλόπετρα
20 Αυγούστου 2019

Μπλόκαρε η ΔΟΥ Μυτιλήνης με εκατοντάδες πρόσφυγες για την έκδοση ΑΦΜ- Το αδιαχώρητο και στο ΚΥΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν το πρωί στη ΔΟΥ Μυτιλήνης για την έκδοση ΑΦΜ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η υπηρεσία και να γίνεται το αδιαχώρητο. Ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας και μεταφραστών για να εξηγηθεί στον κόσμο αυτό, ότι δεν είναι απαραίτητη η έκδοση ΑΦΜ σε όσους δεν έχουν άμεση συναλλαγή με το δημόσιο, δηλαδή να νοικιάσουν σπίτι ή να βρουν δουλειά.

Και οι αιτούντες άσυλο, έχουν ωστόσο το δικαίωμα έκδοσης ΑΦΜ , όμως οι δομές της εφορίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όλο αυτό τον κόσμο που την τελευταία περίοδο κατακλύζει τις υπηρεσίες λόγω των αυξημένων αφίξεων που ξεπερνούν τις 100 κάθε μέρα. Το ίδιο πρόβλημα σημειώνεται και στον ΟΑΕΔ.

Το αδιαχώρητο και στο ΚΥΤ που σήμερα βρίσκονται 8.823 πρόσφυγες και μετανάστες με τα 590 να είναι ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.  Ο χώρος πλέον δεν επαρκεί, και ο καταυλισμός επεκτείνεται με σκηνές και πιο ψηλά στα ελαιοκτήματα , ενώ μετακινήσεις στην ενδοχώρα δεν γίνονται εδώ και πολύ καιρό, με πάνω από 4.000 ανθρώπους να έχουν στα χέρια τους τα απαραίτητα έγγραφα να φύγουν από το νησί και να μην μπορούν.

Όλα αυτά τα προβλήματα έχει μεταφέρει στη διοίκηση του υπουργείου προστασίας του πολίτη η διοίκηση του ΚΥΤ , είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο υποδιοικητής Δημήτρης Βαφέας, ενώ ο ΓΓ Υποδοχής Μάνος Λογοθέτης αναμένεται τις επόμενες ημέρες στο νησί.

Ένα ακόμα πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει από σήμερα το ΚΥΤ είναι η λήξη των συμβάσεων των νοσηλευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προσλήψεων του επόμενου προγράμματος. Οι υπηρεσίες 9 νοσηλευτών (εκ των οποίων οι δύο στο Βοστάνειο ) παύουν από σήμερα τις υπηρεσίες τους επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση .

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: