Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας για τo νέο ΚΥΤ στη Λέσβο
3 Δεκεμβρίου 2020
Μ. Κομνηνάκα: “Να βοηθηθούν τώρα οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου στην αντιμετώπιση του καταρροϊκού”
3 Δεκεμβρίου 2020

Να ενισχύσει το μηχανισμό ιχνηλάτησης επιχειρεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο:

Να ενισχύσει τον μηχανισμό ιχνηλάτησης για τη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο Βόρειο Αιγαίο επιχειρεί η Περιφέρεια. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη υπό το συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Παντελή Βρουλή, αποφασίστηκε η συγκρότηση συντονιστικού οργάνου και η ενίσχυση των υπηρεσιών με εξειδικευμένο προσωπικό.

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια, “στο  Συντονιστικό Όργανο θα συμμετέχουν η Περιφέρεια, οι δήμοι, Ιατρικοί και Φαρμακευτικοί σύλλογοι, θα συμβάλει στην ιχνηλάτηση των εντοπισμένων με test κρουσμάτων covid-19 και θα παρέχει  ενημέρωση και καθοδήγηση προς τους πολίτες σχετικά με την Πανδημία. Στις υπηρεσίες που θα παρέχονται, θα συνεπικουρεί  η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Β. Αιγαίου. Επίσης αποφασίστηκε η ενίσχυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας με εξειδικευμένο προσωπικό, όπως επόπτες Υγείας και Κοινωνικούς Λειτουργούς, για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών που δημιουργεί η Πανδημία”.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη υπό τον συντονισμού του κ. Βρουλή και συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Παναγιώτης Κουφέλος,  περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, Ελευθέριος Παπαϊωάννου, ο διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Μαλλιαρός Δημ.,  ο γενικός  γραμματέας της Περιφέρειας, Απόστολος Αλατζάς , ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Συλλόγου της  Λέσβου, Απόστολος Βαλτάς, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Καυλακώνης Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου, Ανδρέας Αξής, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Β. Αιγαίου, Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο  ειδικός σύμβουλος  Υγείας της Περιφέρειας, Αμέντας Κώστας, από το Τμ. Δημόσιας Υγιεινής η Παπαχριστοφόρου Μαρία, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης ο Αλεξίου Γεώργιος και Δυτικής Λέσβου η Αναστασίου Αιμιλία.

 

Μοιράσου το άρθρο: