ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: “Επικίνδυνη αφωνία της κυβέρνησης για τις επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ”
21 Οκτωβρίου 2019
Κατά πλειοψηφία υπέρ του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, κατά η πλειοψηφία
21 Οκτωβρίου 2019

Νέες κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου από το εργατικό κέντρο Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

Νέο συλλαλητήριο των συνδικάτων κατά του πολυνομοσχεδίου που πλήττει  εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα. Στη Μυτιλήνη συλλαλητήριο διοργανώνει στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς το εργατικό κέντρο Λέσβου και καλεί το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Όπως τονίζει το παλλεσβιακό εργατοϋπαλληλικό κέντρο σε ανακοίνωσή του :

Μετά τις δυο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, κλιμακώνουμε με νέο συλλαλητήριο! Παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης. Να το πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα βάλουν τους εργαζόμενους και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στο γύψο!

Όσο κι αν θέλει η κυβέρνηση να παρουσιάσει το πολυνομοσχέδιο σαν τομή υπέρ των εργαζομένων, ξέρουμε καλά ότι είναι μια σαρωτική προσθήκη στο αντεργατικό οπλοστάσιο που ενισχύει τα κέρδη του κεφαλαίου, την εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή, που θα αυξήσει τις συνδικαλιστικές διώξεις, την ποινικοποίηση των αγώνων.

Δεν θα παραμείνουμε θεατές στο αντεργατικό σάρωμα!

Άξιοι συμπαραστάτες της Κυβέρνησης για άλλη μια φορά αποδυκνείεται η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που σπέρνει σύγχυση και μοιρολατρία και κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κυβέρνηση, στο ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων.

Την τελευταία κουβέντα θα την έχουν οι εργαζόμενοι!   Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!   Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα!”

Μοιράσου το άρθρο: