Την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Λουτρόπολης Θερμής Λέσβου ζητά ο Κ.Βελόπουλος
29 Ιουλίου 2020
Συγχαρητήρια Χ. Αθανασίου στους αθλητές από Λέσβο και Λήμνο
29 Ιουλίου 2020

Ο δρόμος του αεροδρομίου και η Νότια Παράκαμψη Μυτιλήνης στη βουλή από Γ.Μπουρνού

Μοιράσου το άρθρο:

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την καθυστέρηση νομιμοποίησης της Εθνικής Οδού Αεροδρομίου-Μυτιλήνης και το προχώρημα της Νότιας Παράκαμψης Μυτιλήνης.

Όπως αναφέρει, “παρά τη νομοθετική ρύθμιση που έγινε πέρυσι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι αναγκαίες διαδικασίες νομιμοποίησης του δρόμου αεροδρομίου-Μυτιλήνης δεν ολοκληρώθηκαν. Η εκκρεμότητα αυτή καθυστερεί την προώθηση και εκτέλεση σημαντικών έργων όπως:

α) Απολύτως αναγκαίες επισκευές του δρόμου που οδηγεί στο αεροδρόμιο

β) Το έργο του ποδηλατοδρόμου Σουράδας – Νεάπολης ενταγμένο στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Λέσβου, με κίνδυνο να χαθεί οριστικά.
γ) Εμπλέκεται επίσης και το πολύπαθο έργο της Νότιας Παράκαμψης Μυτιλήνης, που βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης των περιβαλλοντικών όρων.
δ) Εκτός από τα παραπάνω, μια σημαντικότατη επίπτωση από την καθυστέρηση νομιμοποίησης της εθνικής οδού Αεροδρομίου – Μυτιλήνης, είναι η καθυστέρηση κατασκευής κόμβου στον νέο σταθμό αεροδρομίου Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων και ταλαιπωρία τόσο των επιβατών, όσο και των επαγγελματιών (οδηγών ταξί και λεωφορείων).
Με βάση τα παραπάνω, ο Γιάννης Μπουρνούς ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς πότε θα ολοκληρωθεί η νομιμοποίηση του οδικού άξονα Μυτιλήνης–Κρατήγου και πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ώστε να είναι δυνατή η προώθηση ένταξης του έργου Νότιας Παράκαμψης Μυτιλήνης;
Την ερώτηση συνυπέγραψαν άλλοι έξι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Μοιράσου το άρθρο: